Napisano 4 Wrzesień 20177 l Witajcie. Próbuje wykonać network render zarówno distributed w vray jak i przez backurner... problem wygląda tak ze w monitorze backburnera wszystko ładnie widać oba pc.. ale próba uruchomienia rendera zarówno dla hosta i serwera kończy się właśnie błędem 109 3dsmax adapter error : the pipe has been ended. PC 1 :Windows 7 - 3dsmax 2016, backburner 2016, vray 3.2 PC 2 :Windows 8.1 - 3dsmax 2016, backburner 2016, vray 3.2 komputery w jednej grupie domowej, dostęp do plików udostępnionych bezproblemowy z obydwu stron. z ping-owaniem również w porządku. firewall jak i zapora wyłączone. Z dystributed render vray wygląda to tak, że gdy w tle otwiera się max (dummyvray czy jakoś tak) to po chwili znika i w okienku maxa z logami ze "nie można nawiązać połączenia bo komputer docelowy aktywnie go odmawia" Poradzicie w czym tkwi problem bo już kombinuje cały dzień a internet przekopałem i nic nie pomogło...
Napisano 5 Wrzesień 20177 l Autor analizując porady z internetu widzę iż u mnie w usługach nie ma usługi backburner server -------------------------------- Wygląda na to ze problem tkwi w 3ds maxie 2016.... backburner nawet na tym samym komputerze który jest menadżerem nie odpala maxa (ten sam komputer server i manager bez udziału drugiego pc). dla testu odpaliłem maxa 2012 i nie było problemu wszystko pięknie zadziałało max 2012 a burner 2016 i było dobrze... Wracając do problemu maxa 2016... usunięcie vray też nic nie daje nawet ręczne uruchomienie usługi nie pomaga... jakieś pomysły? Dodam tylko ze 3ds na licencji studenckiej. Edytowane 5 Wrzesień 20177 l przez snizo
Napisano 6 Wrzesień 20177 l Autor Temat do zamkniecia problem rozwiazany problem tkwił gdzies w kontach systemowych