arso90 Napisano 25 Luty 2018 Napisano 25 Luty 2018 (edytowane) Witajcie, mam pewien problem z pracą 3ds maxa, który nie przytrafił mi się nigdy wcześniej. Przechodząc do sedna nie mogę wybierać w menu po prawej stronie.. spline, camera, light itp tak jakby menu było zablokowane. Inny prosty przykład gdy wstawie boxa do sceny przechodząc do zakładki modify widzę coś takiego jak w załączniku poniżej. Nie mogę normalnie zamknać programu kliknięciem w krzyżyk. Klikając w górnym menu np obracanie obiektu, przyciąganie nie podświetla się funkcja albo po prostu nie działa. Czy może to być problem z odświeżaniem maxa? Edytowane 25 Luty 2018 przez arso90
mitic Napisano 25 Luty 2018 Napisano 25 Luty 2018 próbowałeś zresetować ustawienia? zmień nazwę folderu ENU C:\Users\username\AppData\Local\Autodesk\3dsMax\2017 - 64bit
arso90 Napisano 25 Luty 2018 Autor Napisano 25 Luty 2018 Tak zmieniłem nazwę folderu, powstał nowy ENU i dalej to samo. Przeinstalowałem maxa, sterowniki karty graficznej,wyczyściłem cały rejestr, net framework i chyba przeinstaluje po prostu Windowsa od zera bo praca goni.. musi pomóc :)
mitic Napisano 25 Luty 2018 Napisano 25 Luty 2018 możesz zobaczyć mój stary temat: https://max3d.pl/forum/threads/103145-Problem-z-wydajno%C5%9Bci%C4%85-interfejsu-maxa-viewport%C3%B3w?highlight= też mi się interface krzaczył.. trochę inaczej niż piszesz ale może akurat..
arso90 Napisano 28 Luty 2018 Autor Napisano 28 Luty 2018 Dzięki, za odpowiedź, reinstalacja windowsa 7 nie pomogła. Jednak gdy zainstalowałem 3ds maxa 2014 działa normalnie.. mimo wszystko dalej staram się ogarnąć 2017
Rekomendowane odpowiedzi