Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

"Najważniejszą rzeczą jest ustawienie skrótów klawiatury co jest pokazane w pierszwej części "

znaczy mam sobie ustawic klawisze tak jak Ty? :)

Napisano
  • Autor

to jest dla nowych userów i nie muszą byc tak samo

Napisano

dzieki!! - powinno sie przydac - wreszce spróbuje mayi. Dawaj wiecej jak masz ;)

Napisano
  • Autor

thx hindus

znacie jakieś free hostfile serwery, rapidshare u mnie nie działa

Napisano

O_o Maya for hindus? Następny nawraca się :>

Co do tutka, to te skróty niepotrzebne.

Napisano

Przepraszam że sie wtrące ale dla mnie przy nauce Mayi, najważniejsze było (tylko gdy przechodzi sie z innego softu) szybkie złapanie interface'u. Szczególnie, ustawień takich jak zmiana viewportów, szybka manipulacja, dostosowanie półek, marking menu.

W Mayce praktycznie nie korzystam ze skrótów poza niezbędnym minimum. Wszystko mam w hotboxie.

Może pokazać takie podstawy?

Plus masę potrzebnych skryptów takich jak MJPolyTools, Pelt map, LocalTools, X-ray i takie tam insze jeszcze.

A zapomniałem o ustawieniach pluggin managera aby automatycznie ładował najpotrzebniejsze rzeczy. Fabrycznie tego nie robi.

Napisano

Fakt, grunt to dobry interface. Ja np. mam wszystko pochowane - włącznie z menu głównym, także gdy modeluję, to włączam nawet ukrywanie paska start, więc mam viewport na caaalutki ekran :). Reszta to hotkeys, markingmenus ew. hotbox.

Napisano

proboje sciagnac twojego tutka ale co chwile mi sie on przerywa.. dalczego tak sie dzieje?