Napisano 7 Grudzień 200519 l Witam, nudziło mi się więc zrobiłem swój pierwszy prosty videotutorial: 'Tworzenie bateri' :] może się ktoś skorzysta do wykonania potrzebne nam będą: Maya 7 i jakiś komputer. prawy>zapisz jako part1 [10 mb] part2 [10 mb] part3 [8 mb]
Napisano 7 Grudzień 200519 l "Najważniejszą rzeczą jest ustawienie skrótów klawiatury co jest pokazane w pierszwej części " znaczy mam sobie ustawic klawisze tak jak Ty? :)
Napisano 7 Grudzień 200519 l dzieki!! - powinno sie przydac - wreszce spróbuje mayi. Dawaj wiecej jak masz ;)
Napisano 7 Grudzień 200519 l Autor thx hindus znacie jakieś free hostfile serwery, rapidshare u mnie nie działa
Napisano 7 Grudzień 200519 l O_o Maya for hindus? Następny nawraca się :> Co do tutka, to te skróty niepotrzebne.
Napisano 7 Grudzień 200519 l Przepraszam że sie wtrące ale dla mnie przy nauce Mayi, najważniejsze było (tylko gdy przechodzi sie z innego softu) szybkie złapanie interface'u. Szczególnie, ustawień takich jak zmiana viewportów, szybka manipulacja, dostosowanie półek, marking menu. W Mayce praktycznie nie korzystam ze skrótów poza niezbędnym minimum. Wszystko mam w hotboxie. Może pokazać takie podstawy? Plus masę potrzebnych skryptów takich jak MJPolyTools, Pelt map, LocalTools, X-ray i takie tam insze jeszcze. A zapomniałem o ustawieniach pluggin managera aby automatycznie ładował najpotrzebniejsze rzeczy. Fabrycznie tego nie robi.
Napisano 7 Grudzień 200519 l Fakt, grunt to dobry interface. Ja np. mam wszystko pochowane - włącznie z menu głównym, także gdy modeluję, to włączam nawet ukrywanie paska start, więc mam viewport na caaalutki ekran :). Reszta to hotkeys, markingmenus ew. hotbox.
Napisano 17 Luty 200619 l proboje sciagnac twojego tutka ale co chwile mi sie on przerywa.. dalczego tak sie dzieje?