Napisano 12 Sierpień 200816 l No i koniec. Mialem naprawde szalona ilosc frajdy z tego tematu i ciesze sie, ze doprowadzilem go do konca (tak nazwijmy ten etap z braku lepszych okreslen). Dodalem sporo wrzutow zeby jak najbardziej zblizyc obrazek do plakatu. Ponizej jest link do lepszej wersji obrazka gdzie bedzie mozna sie uwazniej przyjrzec detalom :) Pomysl to jak juz pisalem "Romans przygodowy w realiach quasi napoleońskich. Dzielny bohater szukając skarbu na tyłach nieludzkiego wroga znajduje miłość." I tak w role Nieludzkiego Wroga wcielila sie Bestia pod tajemniczo brzmiacym imieniem i nazwiskiem: Franclin Delano Bad czyli w skrocie Bestia. Piekna to Leokadia Cudna. Bohater wzorowany na polskiej kawalerii z okresu Ksiestwa Warszawskiego to Jan Dobry. Pracowalem w PS3. A oto efekt finalny: A tu link do wiekszego obrazka: http://i291.photobucket.com/albums/ll311/atheg/PLAKAT_ULAN1.jpg Dziekuje wszystkim za zainteresowanie i uwagi. Edytowane 29 Sierpień 200816 l przez atheg
Napisano 19 Sierpień 200816 l Autor Troche później niż się spodziewałem zamieszczam szkice do konkursowej bitwy. Mam nadzieję, że zdążą nabrać kolorów i że ja się wyrobię do końca konkursu. Roboczo nazywają się Dobry, Zły i Ładna :) Mam nadzieję, że wam się spodobają. A mój pomysł na film to romans przygodowy w realiach quasi napoleońskich. Dzielny bohater szukając skarbu na tyłach nieludzkiego wroga znajduje miłość :) dobry: zły: ladna:
Napisano 19 Sierpień 200816 l Autor I jeszcze szkic kompozycji w jakiej mialoby to sie znaleźć. Dorzucam też fragment obrazka. Tkzw. Work in progress :) Edytowane 19 Sierpień 200816 l przez atheg
Napisano 20 Sierpień 200816 l Autor Dzieki wielkie! Dodatkowo postęp w pracy: Edytowane 20 Sierpień 200816 l przez atheg
Napisano 25 Sierpień 200816 l Autor Kolejny update, ale do końca daleko. Będę wdzięczny za uwagi sugestie zwłaszcza, że troche się pogubiłen na drodze od "co chciałem" do "co wyszło". Pozdrawiam
Napisano 25 Sierpień 200816 l troche się pogubiłen na drodze od "co chciałem" do "co wyszło". xD Może zamiast bohatera na koniu na górce w tle... daj mini-backgraund scenke jak dobry wbija szable złemu, albo dobry całuję piękną(nie koniecznie dobrą ...;-p)
Napisano 25 Sierpień 200816 l Stylistyka i kolorki skladaja sie na fajny klimacik :). Orobine mozna by oswietlic postaci miejscami bardziej kontrastowym swiatlem, aczkolwiek nie wiem, czy nie popsulo by to tego nastroju wlasnie :). Dokonczony mundur na pewno wiele da jesli chodzi o prawa strone kadru.
Napisano 26 Sierpień 200816 l Autor Dzieki wszystkim za sugestie. Zastanawiam się nad tym pomyslem z podmiana goscia na koniu na jakas mini scene... moze sprobuje, chociaz teraz ta jego sylwetka nienajgorzej mi kontrapunktuje kompozycje. I dzieki wielkie dla autora tematu. Mam z tym mase fantastycznej zabawy. Update i troche typografii:
Napisano 28 Sierpień 200816 l a daj troche granatow na czapie hirosa :) dodatkowy kolor ozywi ci pracke
Napisano 29 Sierpień 200816 l Autor Niestety nie zdaze z poprawkami do plakatu jesli chodzi o warstwe wizualna, zostaje tak jak jest. Ale... zawsze jest cos do poprawienia. W pierwszym poscie finalne dzielo i link do wiekszej wersji. Dziekuje wszystkim za uwagi i zainteresowanie. Do nastepnej bitwy.