Zobacz pełną wersję : sterowanie animacja za pomoca dwoch przyciskow?



25-11-04, 22:19
Potrzebuje zrobic prezentacje tj. filmik ktory bedzie mozna poruszac w przod i w tyl. Chodzi mi o prezentacje modelu z max'a. Wyrenderowalem sobie obrot kamery o 360 stopni wokol danego obiektu (jpgi). Zaimportowalem do flasha i co teraz? Chcialbym aby plynnie mozna bylo obracac model (poruszac sie po klatkach) w lewo i prawo. Bardzo prosze o pomoc, dodam ze z flashem MX nie mialem wczesniej stycznosci. Moze jest jakis tutek o tym. Z gory dziekuje. Pozdrawiam

Stradivalius
25-11-04, 22:26
Może tu:
http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=9099

25-11-04, 22:41
Dzieki wielkie za szybka odpowiedz! Wlasciwie to juz czytalem ten watek. Zastanawiam sie czy najpierw mam zrobic te przyciski czy...sam nie wiem. Jesli chodzi o flasha to jestem kompletny lama wiec sorry za to pewnie trywialne pytanie. Bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek podpowiedzi.

leander
25-11-04, 23:20
D:\Program Files\Macromedia\Flash MX\Samples\FLA\Import_video.fla

czyli zajrzyj do sampli dodanych do flasha. W tym fla jest komponent-suwak do poruszania sie po klatkach, wiec wystarczy, ze zaimporujesz kolejne klatki na Timeline

takie cos otrzymasz np http://www.leander.neostrada.pl/3d/obrot.html

25-11-04, 23:25
Dzieki wielkie, wlasnie o to mi chodzilo. Pozdrawiam serdecznie

26-11-04, 11:08
Leander, tyle że ja nie mam tego pliku w katalogu samples. gdyby nie sprawiło to kłopotu może bys mi go podeslal na mail'a [email protected] Okropnie dziekuje.