technoon Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 Witam !!! wiem ze takie posty sie juz pojawiały sam je czytałem .... ale w zadnym nie zostało porzadnie wyjasnione jak przeprowadzic ... rendering siecoiowy krok po kroku ... w maxie 6. czytałem posty i robiłem tutki ale nie moge zrenderoqwac obrazka w sieci:((( nawet próbowąłem zestaiwiac VPN ale nic... Moze wspólnymi siłami utworzymy tu przepis jak krok po kroku przeprowadzic taki rendering w 3dsmax6??.... pozdrawim
Chalek Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 Zdaje sie, ze w helpie jest wszystko napisane jak zrobic, wiec po co pisac tu jeszcze raz. Moze lepiej napisz jaki masz konkretnie problem, jest tu pare osob, ktore uzywaja/uzywaly netrenderingu i beda mogly Ci pomoc.
technoon Napisano 1 Czerwiec 2004 Autor Napisano 1 Czerwiec 2004 ja nie wiem nawet jak zaczac... a mój max nie ma pomocy .. jakos chyba nie zainstalowana:( zatrzymuje sie na tym ze mam w pliku mentala wpisane ip kompów w sieci i właczam net ender i co dalej??? pozdrawiam
Chalek Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 Sciagnij ze strony Discreeta max6_reference_volume3.pdf, otwórz na stronie 157 i poczytaj. Jest tam naprawdę bardzo dużo informacji na ten temat.
Gość Indorek Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 taka tylko uwaga, pamiętaj żeby wybrać MentalRay jęsli masz standardowe plaginy do renderingu :) Ja pod max\'em 6 robiłem za pomocą tego PLUGA i powiem szczerze że się zmieszałem, coś musiałem źle robić bo obliczało mi po sieci dłużej niż samodzielnie jeden komp. Może FR Stage 1 jest leprzy - przynajmniej się tak łudzę - gdyż chyba on nie dzieli jak MentalRay obrazu na kilka mniejszych częsci co zmusza kompy do samodzielnego renderingu tylko mnieszych kawałków - ale zakręiłem a to takie proste ;))) Właśnie moze macie klucz pod FR-Stage1 bo moj nie działa ale ta informacje umieszczam małymi literkami aby admin nie widział ;)) ktorego serdecznie pozdrawiam W ramach wyjasnienia mogłem źle pisać na temat rederingu bo sie nie znam wiec nie krzyczcie ;))) Pozdrawiam
SansSerif Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 Indorek: nie wiem jak admin ale ja to mam wyswietlone `wolami`.
Dr.Logic Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 Heh znalazłem kiedys na sieci video tut do network rendringu . wrzuciłem ci go na serwa Video[15MB] Myśle że zarysuje ci nieco rendering sieciowy w maxie !
Rekomendowane odpowiedzi