rmatysiak Napisano 25 Marzec 2018 Napisano 25 Marzec 2018 Witam. Mam prośbę, szykuje sobie model do druku 3d i w modelowaniu jestem bardzo początkujący. Jak powinny wyglądać oczy dla takiego serduszka ?
michalo Napisano 25 Marzec 2018 Napisano 25 Marzec 2018 A te nóżki i rączki nie za cienkie jak na wydruk? Ile będą miały obwodu? Zrób sobie kilka szkiców z oczami i wybierz najlepszy.
rmatysiak Napisano 26 Marzec 2018 Autor Napisano 26 Marzec 2018 A te nóżki i rączki nie za cienkie jak na wydruk? Ile będą miały obwodu?Zrób sobie kilka szkiców z oczami i wybierz najlepszy.Całości ma 12 cm wysokości, nogi i ręce w najwęższym miejscu miejscu około 3 mm. Przy drukowaniu głowicą 0,15 wychodzi bardzo ładnie. Drukowałem dużo mniejsze litery i było oki. Może podpowiesz jak się za te oczy zabrać bo szukam w necie jak to powinienem zrobić i nie wiem jak żeby to najlepiej wyszło dla wydruku 3d.
michalo Napisano 26 Marzec 2018 Napisano 26 Marzec 2018 A gdzie mają być i jak wyglądać? Bo to chyba podstawowa wiedza . Potem modelujesz lub wstawiasz obiekty i tyle.
rmatysiak Napisano 26 Marzec 2018 Autor Napisano 26 Marzec 2018 Jakbym wiedział jak mają wyglądać to bym zrobił. Nie mam pomysłu jak najlepiej powinny wyglądać oczy dla takiego serca. Projekt robię z takiej grafiki 2d i nie wiem jak powinny wyglądać takie oczy.
michalo Napisano 26 Marzec 2018 Napisano 26 Marzec 2018 To zrób własnie takie. Ja bym zrobił lekko wypukłe owale. W środku wyciął tęczówkę, w górę źrenicę i wyciął odbicie światła - powinno być ładnie. np tak
Rekomendowane odpowiedzi