abr Napisano 12 Kwiecień 2018 Napisano 12 Kwiecień 2018 Cześć,Mam taki problem. Narysowałam kinkiet, w którym umieściłam źródło światła. Podczas renderu, cały klosz mam prześwietlony. Materiał kloszu nie jest w żadnym stopniu przeźroczysty ( oprócz paru wycięć na nim, które zrobiłam poprzez dołączenie bitmapy pod opacity ). Żródło światła jest małe, więc nie jest to kwestia, że światło jest większe niż klosz. Niestety nie mam za bardzo pomysłu jak się tego pozbyć. Z góry dziękuje :)
polka dot Napisano 12 Kwiecień 2018 Napisano 12 Kwiecień 2018 prawdopodobnie materiał klosza jest zbyt jasny. nie używaj materiałów z wartościami 255 ani w jasności, ani w saturacji
abr Napisano 12 Kwiecień 2018 Autor Napisano 12 Kwiecień 2018 Dzięki bardzo :) kolor miałam akurat ciemny prawie czarny, ale za małą saturacje :)
abr Napisano 13 Kwiecień 2018 Autor Napisano 13 Kwiecień 2018 Niestety nie prześwietla mi klosza tylko przy zastosowaniu "0" w jasności. Nie wiem jak to obejść, dalej by klosz mógł mieć kolor taki jaki powinien
Rekomendowane odpowiedzi