Imperator Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 Dokonało się, nowa wersja DaVinci Resolve (jeszcze w fazie beta) z pełną integracja fusion https://www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolve/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apathy Posted April 16, 2018 Share Posted April 16, 2018 Mam nadzieję, że nie uśmiercą Fusiona standalone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_87 Posted April 16, 2018 Share Posted April 16, 2018 @Apathy, na ten moment BMD twierdzi, że Fusion nadal będzie dostępny jako wersja Standalone. Niestety firma nie pytała użytkowników o to czy chcą połączenia obu programów. Z połączenia oczywiście wynikło wiele plusów jak i minusów, ale myślę, że dla nowych użytkowników Resolve nie będzie to stanowiło różnicy, dla mnie, wieloletniego użytkownika programu jest spora. Z plusów na szybko: - Brak potrzeby renderowania do plików gotowych kompozycji i podmiany na osi czasu, co wpływa na szybkość pracy. - Szybkość działania Minusy - Fusion niestabilny jak był tak pozostał - Nienaprawione błędy - Brak wpływu na położenie narzędzi i sztywne UI - Dziwne UI do którego starzy użytkownicy musza się przyzwyczaić od nowa. Dla tych, którzy zastanawiają się czy Klucz z Fusion Studio działa z Betą Resolve 15 Studio - tak, działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imperator Posted April 17, 2018 Author Share Posted April 17, 2018 Dokładnie Fusion standalone ma nadal istnieć choć nie wiadomo jak długo i ludzie mający licencje na fusion studio mogą korzystać z davinci studio ale w drugą stronę już nie, Czyli jak ktoś ma obie licencje to do davinci może sprzedać :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts