Imperator Napisano 14 Kwiecień 2018 Share Napisano 14 Kwiecień 2018 Dokonało się, nowa wersja DaVinci Resolve (jeszcze w fazie beta) z pełną integracja fusion https://www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolve/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apathy Napisano 16 Kwiecień 2018 Share Napisano 16 Kwiecień 2018 Mam nadzieję, że nie uśmiercą Fusiona standalone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_87 Napisano 16 Kwiecień 2018 Share Napisano 16 Kwiecień 2018 @Apathy, na ten moment BMD twierdzi, że Fusion nadal będzie dostępny jako wersja Standalone. Niestety firma nie pytała użytkowników o to czy chcą połączenia obu programów. Z połączenia oczywiście wynikło wiele plusów jak i minusów, ale myślę, że dla nowych użytkowników Resolve nie będzie to stanowiło różnicy, dla mnie, wieloletniego użytkownika programu jest spora. Z plusów na szybko: - Brak potrzeby renderowania do plików gotowych kompozycji i podmiany na osi czasu, co wpływa na szybkość pracy. - Szybkość działania Minusy - Fusion niestabilny jak był tak pozostał - Nienaprawione błędy - Brak wpływu na położenie narzędzi i sztywne UI - Dziwne UI do którego starzy użytkownicy musza się przyzwyczaić od nowa. Dla tych, którzy zastanawiają się czy Klucz z Fusion Studio działa z Betą Resolve 15 Studio - tak, działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imperator Napisano 17 Kwiecień 2018 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2018 Dokładnie Fusion standalone ma nadal istnieć choć nie wiadomo jak długo i ludzie mający licencje na fusion studio mogą korzystać z davinci studio ale w drugą stronę już nie, Czyli jak ktoś ma obie licencje to do davinci może sprzedać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi