boba Napisano 7 Listopad 2004 Napisano 7 Listopad 2004 witam, branża: produkcja, instalacja paneli słonecznych etap1. logo jakieś sugestie... które wybrać... co zmienić ??? ;) ps. tylko mi nie mowić że we wszystkich leży typografia, bo sie zalamie ;) pozdrawiam miki(boba)
Marcin Napisano 7 Listopad 2004 Napisano 7 Listopad 2004 nr 2 mi sie najbardziej podoba no i poza tym 7 (ten od prawej)ale juz mniej ...
leander Napisano 7 Listopad 2004 Napisano 7 Listopad 2004 Mi, graficznie, najbardziej odpowiada druga propozycja z pierwszego rzedu. Ale kolejnosc wyrazow jest zamieniona i logo raczej sie niczym nie wyroznia od wielu podobnych. Proponowal bym popracowac nad 3 rzedem, bo te sa dosyc oryginalne.
spoon Napisano 7 Listopad 2004 Napisano 7 Listopad 2004 zgadzam sie z 3, 13 za nijaka troche, może niekoniecznie taka totalna symetria? dopracowałbym jakoś 3, szczególnie "tech" bo tak to raczej nie może zostać wg. mnie. pracuj pracuj.
spoon Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 dawaj miki update. i musimy pogadać jeszze o illy, bo z tymi avikami to sie potne, jak nie wymyślimy czegoś sprytnego:)
boba Napisano 14 Listopad 2004 Autor Napisano 14 Listopad 2004 dzięki za wszystkie typy i komentarze... do dalszej części "na razie" idzie 13 tka, ale to tylko na razie... i wszystko się może zmienić... @kome - nazwa narzucona, nie ja wymyślałem @spoon - oto i oczekiwany uptade, a raczej coś nowego - teraz powstaje ulotka dla tej samej firmy ;) format A5 poniżej propozycje okładki - przedniej strony: krytykujcie, komentujcie, wybierajcie... pozdrawiam miki(boba)
ChaoSMakeR Napisano 14 Listopad 2004 Napisano 14 Listopad 2004 wiekszosc taka troche za pusta :\ ale ja bym 12 wybral
KLICEK Napisano 14 Listopad 2004 Napisano 14 Listopad 2004 9 ale bez gornej czesci ;) ale rownie dobrze mozesz skorzystac z rady Petera_mulera
Kooba Napisano 15 Listopad 2004 Napisano 15 Listopad 2004 zrób do tego manuala - a dopiero zobaczysz że ten logotyp (jak i większość) nie ma racji bytu. JEst mieczytelny i że się tam wyrażę nie medialny (co widać już na prjekcie okładki katalogu tudzież ulotki). Wystarczy pomyśleć ile miejsca zabierze na wizytówce czy papierze firmowym aby wogóle był czytelny. Moja rada - przemyśl to jeszcze pod kątem urzytkowym.
boba Napisano 21 Listopad 2004 Autor Napisano 21 Listopad 2004 mini poprawki do loga nr 3 i 13 na początek ;)
MareG Napisano 21 Listopad 2004 Napisano 21 Listopad 2004 A gdybyś w wersji 13, a teraz 4 spróbował odwrócić emitowane promieniowanie o 180 stopni to podkreśliło by fakt że "napis w charakterze panelu" łapie to promieniowanie. Może warto to sprawdzić? Pozdro
boba Napisano 22 Listopad 2004 Autor Napisano 22 Listopad 2004 @ MareG - hmmm spróbowałem, wyszlo tak ;) a tutaj juz sama ulotka, wreszcie zrbilem schematy i wklapałem text... nie mogłem sie oprzeć próbie podania tego a'la szeryf hehe mam nadzieje ze nie bedzie sie czuł urazony hehe i wnetrze... pozdrawiam miki(boba)
little-ninja Napisano 22 Listopad 2004 Napisano 22 Listopad 2004 no o wiele lepiej co do loga 2 prawa i 3 lewa in maj opinion co do ulotki rozplanowanie okladki wciaz nie do konca spojne ale na pewno lepsze...poz stary :) ps. nie wiem co ale te chmorki jakos mi nie leza ..co do 2 i 3 strony ok
buczer Napisano 22 Listopad 2004 Napisano 22 Listopad 2004 uuu...ale dlaczego nie na betonie ;) mozesz pokazac "wnetrze" w rzucie? i jaki to format? bo cos literki wydaja "s i ę w y j ą t k o w o d u ż ą" ;)
boba Napisano 22 Listopad 2004 Autor Napisano 22 Listopad 2004 hehe @peter ;) nie na betonie (a chcialem baardzo) bo pomyslalem ze bedzie 1. za bardzo tak samo kopia jak szeryfa a 2. skoro to dal firmy z eko energia pomyslalem ze trawka albo cos zielonego przyniesie lepsze skojarzenia hmmm... no to rzuty jeszcze... format tak jak mowilem A5... @ little: co do 1 wszej strony to jesscze nie dopracowana ;) pewno sie zmieni...
buczer Napisano 22 Listopad 2004 Napisano 22 Listopad 2004 ktos powinien ci sprawdzic to łamanie textu bo sa błedy(np w przenoszeniu wyrazów, "1 600" a nie "1600" i pewnie wiele innych - sam sie na tym nie znam;/. Czemu kolumny nie sa równe??? (osobiscie zrezygnowalbym z nich). i czionka mogła byc ciut mniejsza. ps: to logo wyglada jak pieczatka, w tej skali (i wyszło ze jes nieskalowalne) jest niczytelne.
boba Napisano 22 Listopad 2004 Autor Napisano 22 Listopad 2004 @ peter - dzieki za wskazowki :) tak skład postaram sie sprawdzic, musze miec najpierw "finalny" text, bo to tylko próba roplanowania całości na stroach... czcionka dośc duza, 12 pkt, ale jak dalem mniejsza to troche za malo tekstu wyszlo... ale sproboje z 10 tka... powinno byc lepiej ..."kolumnmy sa różnej szrokości" wierzyć mi sie nie chce - a jednak fakt, szkoda ze ne mam takiej miarki w oczach hehe, sie okazalo ze nie odchaczylem 1 go istotnego haczyka i sie zrobily nierowne ;) a co do logo... wstawione na razie 13 tka bez poprawek... poprawione jest czytelniejsze... ...a c opowiecie na schemat i wykres? czytelne??
spoon Napisano 24 Listopad 2004 Napisano 24 Listopad 2004 nie pasuje mi jeszcze typografia na przodzie okładki, ale nie umiem powiedzieć jak poprawić :/ schematy czytelne, spox. jeśli poprawiłeś juz te kolumny, to myślę że łykną:) pokaż wersje skończoną, stary.
boba Napisano 5 Grudzień 2004 Autor Napisano 5 Grudzień 2004 jeszcze rzutem na taśmę 3 propozycje okladki ;) troche bardziej abstrakcyjne - takie dla ofreagowania dnia hehe pozrawiam, miki(boba) ps. czy teraz mi sie tak skojarzylo czy one sa jakies jak logo microsoftu ? heh
Cug Napisano 11 Grudzień 2004 Napisano 11 Grudzień 2004 jesli chodzi o okladki to najlepsza 16, tylko ja bym przeniusl napisy na kreski wychodzace z kwadracikow bylo by wtedy troch czysciej i prosciej
0-Arh+ Napisano 13 Grudzień 2004 Napisano 13 Grudzień 2004 Logo - 2. drugie, lub 6. drugie (tj to środkowe) no od bidy jeszcze z 1. któreś ale reszta cienka jest raczej. co do ulotek - pierwsze 8 odpada zupełnie. 9. 10. - tylko te dwa. druga porcja logo i ulotek (np ten windows XP :P) też kiepskie raczej. uważaj tylko żeby twoje logo nie zbliżyło się zbytnio do znaku firmy hello ;-) popracuj jeszcze nad typo w logo... wyrównaj światła zeby to nie było takie jakieś. Pozdrawiam
boba Napisano 8 Styczeń 2005 Autor Napisano 8 Styczeń 2005 witam, ostatnia aktualizacja, jak wyszlo kazdy widzi zmienic juz nic nie zmienie, bo oddane, ale komentujcie do woli ;) i środek pozdrawiam, miki(boba)
Rekomendowane odpowiedzi