Napisano 15 Czerwiec 20186 l Chciałbym ustawić taką opcję żeby było widać jakiej długości tworzę linie lub ile przesuwam objekt na razie to robię na oko bo nie ma tego nigdzie, W Sketchup jest to standardowo na prawo na dole nazywa się Mesaurements a tutaj nie ma tego nigdzie.
Napisano 17 Czerwiec 20186 l Autor Nie wiem dopiero zaczynam. To wersja 30 dniowa. Jest od groma opcji ale tego nie mogę znaleźć
Napisano 17 Czerwiec 20186 l Napisałeś w dziale Modeling więc pytam w jakim programie modelujesz tu siedzą ludzie z różnych softów.
Napisano 18 Czerwiec 20186 l Mesaurements jest w zakładce untilites (czy jakoś tak) masz jeszcze scrypt DIMaster ale nie wiem czy działa na 2019 i na przykład narzędzie tape do mierzenia. Nie wiem czy to da Ci taką funkcjonalność jakiej oczekujesz. Zainteresuj się watościami na dole maxa okienka z wartościami x,y,z równiesz jak klikniesz prawym na move czy extrude to powinno się pojawić okienko z parametrami do wpisania. Ale opcji, których szukasz szybciej znajdziesz w np fusion 360.
Napisano 18 Czerwiec 20186 l Autor Niestety nie ma czegoś takiego. Przeszukałem chyba wszystkie ustawienia i opcje :(
Napisano 18 Czerwiec 20186 l Tu jest plugin za 25 Euro żebyś mógł rysować jak w AutoCadzie - czyli linie masz z wymiarami (ale bajerów jest znaaaacznie więcej): http://miauumaxscript.blogspot.com/p/blog-page.html Widzę że do 3Ds Max 2019 też jest przekompilowany - więc powinien działać. Pozdrawiam
Napisano 19 Czerwiec 20186 l Autor jest tu ktoś może z Łodzi? albo moze mógłby porozmawiać ze mną np. na Faceboku mam kilka pytań