michart56 Napisano 15 Czerwiec 2018 Napisano 15 Czerwiec 2018 Chciałbym ustawić taką opcję żeby było widać jakiej długości tworzę linie lub ile przesuwam objekt na razie to robię na oko bo nie ma tego nigdzie, W Sketchup jest to standardowo na prawo na dole nazywa się Mesaurements a tutaj nie ma tego nigdzie.
michart56 Napisano 17 Czerwiec 2018 Autor Napisano 17 Czerwiec 2018 Nie wiem dopiero zaczynam. To wersja 30 dniowa. Jest od groma opcji ale tego nie mogę znaleźć
natas Napisano 17 Czerwiec 2018 Napisano 17 Czerwiec 2018 Napisałeś w dziale Modeling więc pytam w jakim programie modelujesz tu siedzą ludzie z różnych softów.
natas Napisano 18 Czerwiec 2018 Napisano 18 Czerwiec 2018 Mesaurements jest w zakładce untilites (czy jakoś tak) masz jeszcze scrypt DIMaster ale nie wiem czy działa na 2019 i na przykład narzędzie tape do mierzenia. Nie wiem czy to da Ci taką funkcjonalność jakiej oczekujesz. Zainteresuj się watościami na dole maxa okienka z wartościami x,y,z równiesz jak klikniesz prawym na move czy extrude to powinno się pojawić okienko z parametrami do wpisania. Ale opcji, których szukasz szybciej znajdziesz w np fusion 360.
michart56 Napisano 18 Czerwiec 2018 Autor Napisano 18 Czerwiec 2018 Niestety nie ma czegoś takiego. Przeszukałem chyba wszystkie ustawienia i opcje :(
Hris Napisano 18 Czerwiec 2018 Napisano 18 Czerwiec 2018 Tu jest plugin za 25 Euro żebyś mógł rysować jak w AutoCadzie - czyli linie masz z wymiarami (ale bajerów jest znaaaacznie więcej): http://miauumaxscript.blogspot.com/p/blog-page.html Widzę że do 3Ds Max 2019 też jest przekompilowany - więc powinien działać. Pozdrawiam
michart56 Napisano 19 Czerwiec 2018 Autor Napisano 19 Czerwiec 2018 jest tu ktoś może z Łodzi? albo moze mógłby porozmawiać ze mną np. na Faceboku mam kilka pytań
Rekomendowane odpowiedzi