Lubus Napisano 17 Wrzesień 2018 Napisano 17 Wrzesień 2018 Cześć, Przygotowałem galerię 3d dla prezentacji produktów. Cienie wypalone w coronie. Poniżej wizualizacja z sceny bazowej: Cały projekt możecie obejrzeć tutaj PS. Czy na tym forum da się umieszczać sketchfaba w iframe ?
waza Napisano 17 Wrzesień 2018 Napisano 17 Wrzesień 2018 Ładny render. Patrząc jednak na wielkość cegieł, to 'otwory wejściowo/wyjściowe' mają wysokość 1,3m do 1,5 metra - w zależności od wielkości cegieł używanych w Polszcze. Kiedy zajmowałem się wizualizacjami, przyjmowałem wielkość cegły na 60/120/240 mm. To nie jest żadna norma ale nie raziło na wizualizacjach.
olaf Napisano 18 Wrzesień 2018 Napisano 18 Wrzesień 2018 czy odcięcie światła od góry nie będzie problemem dla Ciebie przy prezentacji produktów? Osobiście pewnie wybrałbym coś z cieplejszą kolorystyką.
Lubus Napisano 19 Wrzesień 2018 Autor Napisano 19 Wrzesień 2018 Myślę że nie powinno być, scena z założenia ma być pod VR więc cienie są wypalone, na samym obiekcie który będzie umieszczany w scenie będą wrzucane raczej efekty na żywo :) Co do cegły faktycznie wyszła jakaś za duża, możliwe że to jeszcze raz przepalę. Dziękuję za uwagi.
olaf Napisano 19 Wrzesień 2018 Napisano 19 Wrzesień 2018 tak, tylko jak dasz HDR, to góra produktu będzie źle wyglądała.
Rekomendowane odpowiedzi