hepawel Napisano 3 Marzec 2019 Napisano 3 Marzec 2019 Witam, kto jest w stanie mi powiedzieć, jak robić Gzymsy w Blendku ? Chodz mi o to: - mam krzywą, - mam bryłę, którą chcę wyciągnąć poprzez tą krzywą. - ale chcę mieć tą bryłę kanciastą, czyli każde zakrzywienie pod kątem - 90 stopni. Jak to robić ? /p/
olaf Napisano 3 Marzec 2019 Napisano 3 Marzec 2019 Masz w sumie dwa sposoby: 1. Zaznacz je, połącz ze sobą i przeciągnij wierzchołki na środek 2. wykonaj połączenie (jeżeli dobrze pamiętam link ctrl L), by stworzyć dodatkowe ścianki, złam ściankę w środku i ustaw wierzchołki na rogu
hepawel Napisano 3 Marzec 2019 Autor Napisano 3 Marzec 2019 Dzieki Olaf. Moze ktos jeszcze zna inny sposob ? Plugin/wtyczka czy cos ? Chodzi mi bardziej cos w stylu LOFT z 3d maxa.
Under Napisano 8 Marzec 2019 Napisano 8 Marzec 2019 Cześć. Trochę odkopany temat ale dopiero teraz natknąłem się na niego przeglądając forum :) Lepiej późno niż wcale. Jest jeden plugin który powinien Ci w tym pomóc.ADDON Rotation Constrained v0.2 (for Blender 2.8) (Drugi od góry). A tu krótki poradnik po angielsku PORADNIK Pozdro.
hepawel Napisano 9 Marzec 2019 Autor Napisano 9 Marzec 2019 Dzięki Under, nie sprawdzałem tych pluginów, - chodziło mi od początku o sweep, a nie loft. tu jest tutek, który pokazuje, jak robić to w Blenderze: - Olaf, proponował mi coś takiego: wiedziałem, że da się to robić w prosty sposób w Blenderze, tylko zapomniałem jak to się robiło, a zamiast sweep szukałem loft. I nie mogłem znaleźć. /p/
Rekomendowane odpowiedzi