Napisano 29 Marzec 20195 l Witam Chodzi o 3ds max. Mam zrobione kilka klatek na kościach i chce ruch do połowy usunąć. Zaznaczam wszystkie kości i robie klucz przed miejscem które chcę odciąć. Klucz powinien zapisać bieżącą pozycję wszystkich. Po usunięciu klatek poprzedzających pozycje kości się zmieniają. Dzieje się tak nieraz i nie znam przyczyny. Być może dlatego że zmieniłem w animation>rotation controllers> linear. Zmieniam dlatego by kość szła wyłącznie w jednej płaszczyźnie a nie parabolicznie na boki. Trudniej się robi bo jest sztywno bez wygładzenia ale przynajmniej się nie miota. Klucze muszę usunąć i nie mogę ich zrobić od początku bo są jako kontynuacja do poprzednich. Jakieś sugestie?
Napisano 31 Marzec 20195 l Autor Nie bardzo rozumiem. Robię na kluczach. Czy poprawię w curve czy w deep to ma jakieś znaczenie? Chodzi generalnie chyba o to że oddzielnie robią się klucze dla opcji linear i smotch. Troche mi się przez to namieszało. Nie da się tego jakoś scalić?
Napisano 31 Marzec 20195 l Tak na kluczach ale możesz mieć podgląd na listwie na dole, możesz ją rozsunąć by mieć mini curve editor, możesz edytować klucze wybierając graph editors/track view-curve editor bądź graph editors/track view-dope sheet. W curve możesz zmieniać kształt krzywych animacji i bardziej to kontrolować ...nie wiem czy rozjaśniłem