Pablo Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 Witam, mam pytanko jak mozna w AF zapisac plik avi do Divxa lub Xvida? w liscie codekow do wyboru jest jedynie jakis cinepak i inne, ale nie ma divxa, a jak uzyje tamtych to plik zajmuje 2mb(gdzie przy divixie zajmowal by 200kb) wiec jak to zrobic? trzeba miec jakis plugin aby zapisywac do divixa? pozdr
Gość jagi Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 Nie polecam AE do kompresji filmów, lepiej zapisz film bez kompresji w avi a później skompresuj obraz w VirtualDubMod a dźwięk w NanDub2 pozdro
leander Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 Faktycznie AE nie ma jakos supportu innych codekow z systemu. Moze sie je instaluje jakos inaczej. W kazdym razie Jagoda dobrze mowi. Tylko VirtualDub tez sobie dobrze radzi z kompresja dzwieku wiec chyba nie ma co rozbijac sie na dwa programy.
M'actep Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 Bardzo dobrze się kompresuje w DrDivx - jest to najbardziej rozbudowany pakiet divx - mozna go sciagnac na www.divx.com - masz tam kreator do kompresji DivX
spoon Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 DrDivx nie używałem, ale VirtualDub też mogę polecić z czystym sumieniem.
Pablo Napisano 12 Listopad 2004 Autor Napisano 12 Listopad 2004 Faktycznie AE nie ma jakos supportu innych codekow z systemu. Moze sie je instaluje jakos inaczej. W kazdym razie Jagoda dobrze mowi. Tylko VirtualDub tez sobie dobrze radzi z kompresja dzwieku wiec chyba nie ma co rozbijac sie na dwa programy. Leander a jednak ma:) naciskasz CTRL + M i masz pelna liste kodekow do wyboru w tym takze DIVx :) a teraz pytanko jakie najlepiej ustawienia zrobic w divixie aby plik wygladal jak najlepiej przy jak najlepszej kompresji? pozdr
Piotr Dobosz Napisano 13 Listopad 2004 Napisano 13 Listopad 2004 albo premiere mi on ladnie kompresuje niewiem czy dobrze radze ale mi naprawde ladna kompresje robi pozdrawiam
streaker Napisano 14 Listopad 2004 Napisano 14 Listopad 2004 albo premiere mi on ladnie kompresuje niewiem czy dobrze radze ale mi naprawde ladna kompresje robi pozdrawiam Premierem do DivX'a, mi to on jakieś takie dziwne artefakty robi na obrazie (AP Pro 1 i 1.5), a zresztą po co uzywać takiej kobyły do zakodowania do divx'a jak mozna to zrobic wspomnianym wcześniej virtualdubem.
Rekomendowane odpowiedzi