Napisano 30 Lipiec 20195 l Hej wszystkim! Bardzo cenie i聽biernie sledze forum Maxa od bardzo dawna.聽Postanowilam聽聽zalozyc wlasna teczke liczac przy okazji na garsc porad.聽 Rysuje z mniejszymi badz wiekszymi przerwami odkad siegam pamiecia, w zasadzie jestem samoukiem.聽 W dalszm ciagu kuleja fundamentalne sprawy, do tej pory mam ogromny problem z perspektywa, elipsami, kompozycja. W ostatnim roku przylozylam sie do pracy i systematycznie staram sie rozwijac umiejetnosci. Wybaczcie brak polskich znaczkow, nie mam w tej chwili polskej klawiatury. Kilka moich prac: 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 Edytowane 30 Lipiec 20195 l przez Liv2012
Napisano 30 Lipiec 20195 l Autor Nastepna porcja prac wykonanych w ostatnim czasie: 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 Edytowane 30 Lipiec 20195 l przez Liv2012
Napisano 30 Lipiec 20195 l Szczerze m贸wi膮c to ja zwyczajnie czekam na wi臋cej 馃槃聽Wi臋cej wi臋kszych i bardziej doko艅czonych prac, bo najlepsze s膮 te szkicowe a czepi艂bym si臋 jedynie聽 Sansy i obrazu z koniami. Rozumiesz dosyc podstawy, nie masz te偶 wiekszych problemow ze szkicowaniem, pozostaje czeka膰 na rozw贸j 馃檪
Napisano 30 Lipiec 20195 l Autor 聽 馃檪 Dzieki聽Revrite聽za komentarz! Sansa to wybitnie odtworcze, przerysowane ze zdjecia malowidlo. Z czystej ciekawosci聽 poprosze Cie o聽rozwiniecie tego co Ci sie konkretnie nie podoba? Dosyc nowa to praca, przyda mi sie swieze, obiektywne spojrzenie. Jak nie mam wiekszych problemow z rysowaniem z natury czy referencji,聽tak prace z wyobrazni sa juz niestety sporym wyzwaniem. Widac to na pracy z konmi, dosc czesto jeszcze zdarza mi sie problem, gdzie cos 'nie siedzi'聽tak jak powinno聽i zupelnie nie wiem jak to rozgryzc.聽 聽
Napisano 31 Lipiec 20195 l Autor Dzisiejsze malunki, jeszcze cieple. Edytowane 31 Lipiec 20195 l przez Liv2012
Napisano 31 Lipiec 20195 l Co do sansy: wiadomo, refka jest wazna wiec pewnie wiele rzeczy jakie wymienie moze byc wpisane juz w refke, jezeli tak to nie bierz ich do siebie. 1. waski zakres walorow, w sensie najjasniejsze miejsca nie sa do konca jasne 2.wlosy sa rysowane zbyt pojedynczo i nie maja masy, lepiej zaczynac od wiekszych pasm, pociagniec a detal dodawac tam gdzie pada 艣wiat艂o 3.jest niekonsekwentny detal tzn policzki sa wypracowane, nos tez, za艣 broda jakby od niechcenia. 4 jej futro zlewa sie mega z tlem i nie ma praktycznie wlasnego koloru i nie do konca czuc tez fakture, przez co glowa wyglada troche jakby byla lewituj膮ca. Co do kowbojow: 1. kwiatki z przodu sa na tyle puszczone i uproszczone w kwadraty, ze w miare wypracowane gory daj膮 dysonans. 2. wg mnie zle rozdysponowales detal, czyt. za malo na je藕d藕cach a za duzo wszedzie indziej 3. czernie na koniach za mocne 4.faktura brusha na g贸rach (ala olejny) zbyt rzuca si臋 w oczy 5. generalnie byc moze jakbys po prostu posiedzial nad tym wiecej to wiekszosc z tego samo by si臋 zaleczy艂o 聽 Generalnie mam wra偶enie, 偶e spora czesc z tego to kwestia doboru refek jak mowilem, no ale jakby mial wlasnie wymieniac cos co najgorzej idzie no to ca艂e prace a nie szkice, aczkolwiek to tez najtrudniejsza rzecz wi臋c nic dziwnego. Czekam na wi臋cej x)
Napisano 31 Lipiec 20195 l Autor Dzieki聽Revrite za tak obszerna odpowiedz! Sansa to swieza praca, jeszcze sie nie 'odstala' na tyle dlugo abym zdazyla wylapac wszystkie wymienione聽 bledy, dzieki! 馃檪聽聽Waski zakres walorow mozna chyba zrzucic na kiepskiej jakosci聽refke. Co do pozostalych punktow聽 to zgadzam sie z Toba calkowicie, futro czy brode mozna byloby narysowac duzo聽lepiej, wygralo niestety moje lenistwo. Podobnie z wlosami,聽聽sprobuje w wolnej chwili troche to poprawic. Wklejam refke Sansy dla porownania. Co do kowbojow,聽to szkoda pisac, sa po prostu kiepscy. Nie bede juz tego meczyc, sprobuje zabrac sie za cos nowego. 聽
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto