Napisano 14 Sierpie艅 20195 l Cze艣膰 wszystkim! Chcia艂bym ostro popracowa膰 nad swoimi skillsami , st膮d te偶 zebra艂em si臋 na wrzucenie pierwszego posta :)聽 Od jakiego艣 czasu przerabiam sobie anatomi臋, konstrukcj臋聽 g艂owy, budow臋 czaszki, og贸lnie fundamentalsy. Ca艂kiem fajnie to zaowocowa艂o w trakcie robienia takich randomowych buziek, no i postanowi艂em zmierzy膰 si臋 z likeness sculptem.聽Chcia艂bym zrobi膰 finalnie taki game ready model, ale najbardziej zale偶y mi na precyzyjnym odwzorowaniu twarzy. Zacz膮艂em sobie ju偶 konstruowa膰 takie podstawowe formy, wydaje mi si臋 偶e profil oddaje charakter postaci, widok 3/4 ju偶 troch臋 mniej, a front to dramat :D聽 Ogl膮danie tutorials贸w ju偶 raczej nie za bardzo mi pomaga, bardzo zale偶a艂oby mi na pomocy , wskaz贸wkach i krytyce bardziej do艣wiadczonych os贸b.聽Mam wra偶enie 偶e dorobi艂em si臋聽 fatalnych nawyk贸w, mo偶liwe 偶e nie rozumiem pewnych form i mam tendencje do rze藕bienia w takiej stylizowanej manierze, a nie mam takiego zamiaru ! :) B臋d臋 bardzo wdzi臋czny za feedback, z g贸ry dzi臋ki aha, dont mind the haircut!
Napisano 15 Sierpie艅 20195 l rzeczywi艣cie z przodu wcale go nie przypomina, najwa偶niejsze to mn贸stwo materia艂u i wtedy wstrzelisz si臋 z modelem
Napisano 21 Sierpie艅 20195 l moim zdaniem ine jest az tak zle 馃檪 Generalnie zacznij od dobrego umiejscowienia oczu, znajdz fotke wsadz fotke za zbrusha, wstaw model i zlap umiejscowienie oczu w modelu. Potem wszystko bedziesz mierzyl oczami.聽 zwroc uwage na umiejscowienie ga艂ek, oko ma w przyblizeniu 2,5 cm srednicy zrob sobie taka kulke w maxie i wrzuc do zbrusha. Potem przypatrz sie jak ludzie maja umiejscowione oko (teczowka) zawsze jest na srodku a dolna czesc ledwo dotyka dolnej powieki
Napisano 21 Sierpie艅 20195 l Autor O, dzi臋ki pi臋kne ! Dzisiaj聽otwieram seri臋 daily sculpt贸w, na pewno b臋d臋 mia艂 to na uwadze ! Spr贸buj臋 utrzyma膰 takie rutynowe 膰wiczenia przez jaki艣 i聽wr贸c臋 do mela, 偶eby si臋 zem艣ci膰聽聽:D
Napisano 21 Sierpie艅 20195 l no i git, to najlepsze rozwiazanie. Speedy strasznie pomagaja na lapanie proporcji, w sumie to jedno z moich ulubionych cwiczen 馃檪
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto