rafal1757 Napisano 28 Grudzień 2019 Napisano 28 Grudzień 2019 Cześć, zastanawiam się jak mogę usprawnić sobie pracę w maxie i z brushu. myślę o tablecie graficznym (pewnie huion). Mam już Intuosa pro m, ale do wcześniej wymienionych programów raczej się nie nadaje. Czy ktoś korzysta z tabletu z ekranem? Może polecić takie rozwiązanie?
Blaza Napisano 29 Grudzień 2019 Napisano 29 Grudzień 2019 Ja mam ekranowy i mogę z czystym sumieniem polecić. Dużo wygodniej mi się pracuje z ekranowym, kiedyś miałem zwykły i po przesiadce na ekranowy już bym nie wrócił do zwykłego. Oczywiście ze mnie żadne PRO to moją opinią nie musisz się sugerować niech się wypowiedzą inni bardziej doświadczeni.😅
ArnoldSzczesliwy Napisano 29 Grudzień 2019 Napisano 29 Grudzień 2019 Ja osobiście mam cintiqa, ale miałem okazje pracować na intuosie pro i dużo lepiej mi się rzeźbiło na nim. Dlatego też nie używam ekranu w moim cintiqu ale to chyba jestem ewenementem. Także kwestia mocno indywidualna.
rafal1757 Napisano 29 Grudzień 2019 Autor Napisano 29 Grudzień 2019 (edytowane) @Blaza W czym najczęściej pracujesz na tablecie? Co to za model? Edytowane 29 Grudzień 2019 przez rafal1757
Blaza Napisano 30 Grudzień 2019 Napisano 30 Grudzień 2019 Ostatnio jak coś robię to najczęściej Zbrush wcześniej jeszcze rysowałem w PS, ale od jakiegoś czasu najwięcej kartka i ołówek 😃 Model mam ten https://mirapolnext.pl/tablet-graficzny-xp-pen-artist-22r-pro-p-17466.html Kupiłem za 1500 zł, prawie nówkę 😎
Rekomendowane odpowiedzi