Napisano 28 Grudzień 20195 l Cześć, zastanawiam się jak mogę usprawnić sobie pracę w maxie i z brushu. myślę o tablecie graficznym (pewnie huion). Mam już Intuosa pro m, ale do wcześniej wymienionych programów raczej się nie nadaje. Czy ktoś korzysta z tabletu z ekranem? Może polecić takie rozwiązanie?
Napisano 29 Grudzień 20195 l Ja mam ekranowy i mogę z czystym sumieniem polecić. Dużo wygodniej mi się pracuje z ekranowym, kiedyś miałem zwykły i po przesiadce na ekranowy już bym nie wrócił do zwykłego. Oczywiście ze mnie żadne PRO to moją opinią nie musisz się sugerować niech się wypowiedzą inni bardziej doświadczeni.😅
Napisano 29 Grudzień 20195 l Ja osobiście mam cintiqa, ale miałem okazje pracować na intuosie pro i dużo lepiej mi się rzeźbiło na nim. Dlatego też nie używam ekranu w moim cintiqu ale to chyba jestem ewenementem. Także kwestia mocno indywidualna.
Napisano 29 Grudzień 20195 l Autor @Blaza W czym najczęściej pracujesz na tablecie? Co to za model? Edytowane 29 Grudzień 20195 l przez rafal1757
Napisano 30 Grudzień 20195 l Ostatnio jak coś robię to najczęściej Zbrush wcześniej jeszcze rysowałem w PS, ale od jakiegoś czasu najwięcej kartka i ołówek 😃 Model mam ten https://mirapolnext.pl/tablet-graficzny-xp-pen-artist-22r-pro-p-17466.html Kupiłem za 1500 zł, prawie nówkę 😎