Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam problem z wymiarami, chce wymodelowac swuj pokuj ale niewiem gdzie się wybiera wymiary ścian, np.

sciany buduje wchodyc do .AEC Extended. i tam jest .Wall.

i jak ustawic dlugosc scianz

ta ma np. 3 m

|

|

|ta 2 m

|

|

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor
zrób boxa 2x3 i po krawędziach zrób wall i tyle

pozdro

no ok a jak jest takie cos

projrkt.jpg

Napisano

Stawiasz boxa 22x6 dzielisz go potem bawisz sie nim az do uzyskania odpowiedniego za pomoca Editable Poly a potem usuwasz zbedne krawedzie.

Napisano
  • Autor
Stawiasz boxa 22x6 dzielisz go potem bawisz sie nim az do uzyskania odpowiedniego za pomoca Editable Poly a potem usuwasz zbedne krawedzie.

aha czyli niema jakiegoś bardziej profesjonalnego sposobu na to ??

Napisano

ale kręcicie z tym boxem ... robisz splina ... (zawsze przy wykreslaniu masz podane Delty na dole wiec dlugosc juz masz) i kreslisz kreslisz ... pozneij wlacasz snap2d/3d jak tam chcesz ... i jedziesz ...

Napisano
  • Autor
ale kręcicie z tym boxem ... robisz splina ... (zawsze przy wykreslaniu masz podane Delty na dole wiec dlugosc juz masz) i kreslisz kreslisz ... pozneij wlacasz snap2d/3d jak tam chcesz ... i jedziesz ...

wybacz, ale czy myglbys powiedziec co to splina i jak sie wlancza snap2d/3d

dzieki z gory za wytlumaczenie

pozdro

Napisano

hmmm.... mam dla ciebie rozwiązanie twoich problemów - F1. Tam jest napisane co to spliny i snapy.

pozdro

Napisano
  • Autor
hmmm.... mam dla ciebie rozwiązanie twoich problemów - F1. Tam jest napisane co to spliny i snapy.

pozdro

oto chodzi ze nie ma plikow z Helpa :P

Napisano

proponuje napisac do discreta widocznie zapomnieli ci ich przyslac :) mail powinien zalatwic sprawe pozdro zią :)

Napisano
  • Autor
proponuje napisac do discreta widocznie zapomnieli ci ich przyslac :) mail powinien zalatwic sprawe pozdro zią :)

a niemozecie pwoiedziec co to jest :)

Napisano
  • Autor

dobra to dam sobie spokuj z tym, a powiecie mi w jaki sposub zaimortowac obraz zeby puzniej mozna bylo edytowac bryłe na jego kuntury ??

Napisano

naciskasz "M" i przy diffuse naciskasz kwadracik wybierasz bitmap podajesz ścieżke i nakładasz na plane najlepiej o wymiarach co masz obrazek a i żeby było widać zaznaczasz takiego niebieko-białego sześcianika

pozdro

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności