Tom Napisano 14 Listopad 2004 Napisano 14 Listopad 2004 Witam... Mam problemik.. Muszę wymodelować display (pudło z plexi + grafika podświetlana od wewnątrz). Jak uzyskać w vray realistyczny efekt świecenia tego modelu?? Proszę o pomoc
SansSerif Napisano 14 Listopad 2004 Napisano 14 Listopad 2004 vraymtlwrapper ze zwiekszonym odpowiednio generowaniem gi z standard mat w srodku z selfillumination na ~100% i bitmapa grafiki w diffuse.
Tom Napisano 14 Listopad 2004 Autor Napisano 14 Listopad 2004 Zrobiłem jak mówiłeś: bitmapa w diffuse, selfillumination na 100, vraymtlwrapper z GI na 50. Jak widać obiekt świeci, ale tylko krawędziami, a nie całą powierzchnią. Gdzie robię błąd???
buczer Napisano 15 Listopad 2004 Napisano 15 Listopad 2004 ale tu nie ma gdzie popelnic bledu ;) musi dzialac ps: generate GI na 50 to ostra przesada :) i self-illumination na 100 tez edit: wydaje mi sie ze swieci chyba cały obiekt a nie ramka. czy aby to zdjecie nie ma czarnego tla? wsadz bitmabe w selfillumination powinno pomoc
Tom Napisano 15 Listopad 2004 Autor Napisano 15 Listopad 2004 no i pomogło wrzucenie bmp do kanału selfillumination ... THX
Rekomendowane odpowiedzi