jarekhell1 Napisano 15 Lipiec 2020 Napisano 15 Lipiec 2020 Cześć. Przychodzę z takim tematem - mam do wykonania render budynku który ma następnie być wkomponowany w zdjęcie dostarczone przez inwestora. Jak najlepiej to zrobić ? wczytać zdjęcie w blendera, ustawić wszystko i wyrenderować ze zdjęciem, czy wyrenderować sam budynek a potem skomponować to w photoshopie ? Macie może jakieś tutoriale lub porady jak to ogarnąć w dobry sposób ? Pozdrawiam :)
Destroyer Napisano 15 Lipiec 2020 Napisano 15 Lipiec 2020 Prostujesz zdjęcie ze zniekształceń, matchujesz kamerę, blokujesz budynek żeby siedział w zdjęciu ale jak renderujesz to renderuj sam budynek, potem w photoshopie czy innym affinity wklejasz budynek i jak trzeba podmaluj jakieś detale, błędy, zrób kolor korekcję i gotowe 🙂 Słowa kluczowe: photo integration, camera match, photo match i od tego wychodź. pierwsza rzecz z brzegu jaką znalazłemi od razu do blednera 🙂 1
jarekhell1 Napisano 16 Lipiec 2020 Autor Napisano 16 Lipiec 2020 O, właśnie czegoś takiego szukałem, tylko nie wiedziałem jak to znaleźć. Dzięki ! :)
Rekomendowane odpowiedzi