luki174 Napisano 10 Sierpień 2020 Napisano 10 Sierpień 2020 Cześć, przy modelowaniu korytarza drogowego napotkałem problem. Mam jezdnię 2+1. Na pasie "dodatkowym" (wewnętrznym) ustaliłem w 3dsMaxie prędkość 90 [km/h], a na pasie zewnętrznym 70 [km/h]: I teraz pojawia się problem, gdy samochody z wyższą prędkością znajdą się na pasie z niższą prędkością, gdyż w pewnym momencie "przejeżdżają" przez wolniejsze samochody: Jeśli chodzi o to w jaki sposób ustaliłem tory ruchu, to dla pasów zewnętrznych (prostych) są osobne, a dla pasów wewnętrznych (które później schodzą do zewnętrznych) są osobne: Czy jest jakaś opcja/sposób aby móc zmienić prędkość pojazdu, który zjedzie z pasa zjazdowego, tak aby zmniejszyć prędkość z 90 do 70 [km/h]? Próbowałem to zrobić przy użyciu "curve editor" lecz nie mogę dojść do właściwego sposobu wykonania tej operacji przy użyciu tego narzędzia (jeśli wgl jego użycie jest uzasadnione i właściwe). Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Łukasz
MikeG Napisano 26 Sierpień 2020 Napisano 26 Sierpień 2020 Cześć! niestety nie pomogę, ale jestem bardzo ciekaw przy pomocy jakiego narzędzia przypisujesz auta i ich prędkości do dróg?
luki174 Napisano 1 Wrzesień 2020 Autor Napisano 1 Wrzesień 2020 W dniu 26.08.2020 o 15:08, MikeG napisał: Cześć! niestety nie pomogę, ale jestem bardzo ciekaw przy pomocy jakiego narzędzia przypisujesz auta i ich prędkości do dróg? Poprzez przejście w zakładki Civil View -> Civil View -> Object Placement Style Editor.
Rekomendowane odpowiedzi