Napisano 15 Listopad 200420 l dziadzia mrozio jak malowany:) pierwszy blad, ktory odrazu rzuca sie w oczy to: ksiezyc jest 3D a powinien byc plaski! po drugie wyglada tak jakby byl tuz nad dziadziem a powinien byc daaaaleko daleeeeko. no chyba, ze mialo to byc jakies takie stylizowane ale to wtedy musialbys nad tym jeszcze posiedziec. pozdr
Napisano 15 Listopad 200420 l heh fajnie wyglada masz zamiar zrobic z nim jakas animacje?:) ajne by to bylo pozdrawiam
Napisano 18 Listopad 200420 l Przyjemna praca, lepsze to niz masa samochodow ktore sie pojawiaja na forum :D Strasznie odciaga uwage ten ksiezyc, ja bym go zmniejszych troche i dal bardziej rozmazany, oczywiscie to tylko moja opinia :)
Napisano 18 Listopad 200420 l Księżyc świeci mu za plecami, a on na przekór rzuca cień do tyłu! Centralny kadr w tej sytuacji powoduje nieczytelność obrazka - jak zwykle;) Sympatyczna praca, ale niedopracowana należycie. Pozdro
Napisano 25 Listopad 200420 l patrząc na ta prackę przypominają mi się dawne czasy na satrym 3ds max 3.0 (jesli chodzi o model i użyte oświetlenie) wiem, wiem że to blender ale wyeksportuj to do maxa i popracuj: nad modelem (zwłaszcza ręce i usta), po drugie nad oświetleniem (moż ejakiś v-ray albo mental? po za tym czarne tło jest za blisko (wygląda jakby stał na małej planetce dzie horyzont jest dwa metry za dziadkiem), a lepiej by wyglądał na tle lodowej ściany albo siedząc na lodowym krzesle (tronie) no i opracuj nad samymi odłamami lodu (u ciebie przypomina to zwykłe szkło tyle że nieco przydymione) to tyle co do tego rendera pozdr
Napisano 2 Grudzień 200420 l Nie ważne czy się pracuje w Blenderze czy w Maxie. Ważne, żeby praca miala swój klimat. Poza tym, czy ciągle trzeba wszystko grzać na nutę hiperrealizmu? PS. Max + v-ray albo mental = no właśnie. Skąd to wziąć, bo z tego co czytam to takie proste.
Napisano 2 Grudzień 200420 l Max + v-ray albo mental = no właśnie. Skąd to wziąć, bo z tego co czytam to takie proste. no pewnie ze proste! kup! :>
Napisano 2 Grudzień 200420 l i tylko oryginał wchodzi w rachubę (na maxa 10 lepiej zacznij oszczędzać już dziś) :]
Napisano 3 Grudzień 200420 l Lol. Mentala masz w maxie 6, ale vray'a sciagnij sobie z netu (oficjalna strona vray'a).
Napisano 15 Grudzień 200420 l i tylko oryginał wchodzi w rachubę (na maxa 10 lepiej zacznij oszczędzać już dziś) :]Dziękuję, wybieram Blendera! PS. Niektóre rendery z Maxa są jak paszczety, podobnie z Blendera. Inna prawda: Niektóre rendery z Maxa robią wrażenie, podobnie jak te z Blendera.