Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej

Tak jak ostatnio.. prosze o pomoc...

staralem sie zastosowac do Waszych poprzednich rad.

bar.jpg

THX

[Edited on 6-4-2003 by Nezz]

[Edited on 6-4-2003 by Nezz]

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 3,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wygląda bardzo fajnie.

Ale sporo psuje brak konsekwencji światła, postaćjest oświetlona jak w dzień więc tło to powinna być jakaś polanka... Przy takim tle powinien być bardzo kontrastowy...

Napisano

troche sztucznie wspolgra halabarda z reszta -ona ostra i wyrazna-reszta rozmyta ogolnie wiecej konsekwencji nie tylko w swietle ale i w technice(obraz powinien byc caly jedna technika rysowany zeby nie bylo sytuacji , ze cos wyglada jak doklejone)

pozdro t;)

Napisano

Dlaczego znowu profil ??

pokaz w koncu cala twarz :D

Ale widac postepy Nezz, naprawde je widac :)

Ok teraz kilka zeczy odemnie :

- ramie prawej reki jest troche nie naturalnie wygiete

-palce sztucznie ukladaja sie na broni szczegolnie kciuk(jesli to ma byc pewny uhwyt broni )

-czolo odrobine wysunac do przodu (ale oczy zostawic na miejscu) bo troche wyglada jak by dostal w glowe ceglowka ;)

(ale w tym punkem to sie zabardzo nie sugeruj - tak mi sie pomyslalo na pierwszy zut oka)

- no i roznice w miekkosci przejscia miedzy postacia a tlem

zobacz jaki duzy kontrast jest w okolicach twarzy i nogi

i brak jakiegokolwiek kontrastu lewej czesci ciala od ramion do pasa

Napisano
  • Autor

Dziekuje.Pomoglo ;)

Problem kontrastu miedzy bronia z reszta wynika chiba z tego ze nie mialem (i nie mam)zielonego pojecia jak ja namalowac metalowe rzeczy . Tzn technika i woogolel.Wiecie... heh jak patrze np. na miecze albo zbroje w wykonaniu Luisa Royo nie moge sie nadziwic .

Co do reszty kontrastow to ..hmm no coz , bede pracowal ;)

Tak samo z anatomia.. katuje ja mocno wlasciwie od kiedy modelowalem takiego miesniaka ( moze ktos widzial.jest gdzies w zakamarkach wipa) . pewnie z czasem sie wrobi.

Jeszcze raz THX

PS. Bartonfink - bedzie glowa ... pracuje nad nimi .

Napisano

jak na moj gust to w tej pracy brakuje mi takiej wyrazistej kreski...jedyne co da sie zauwazyc to mocny bevel (jesli w Photoshopie) na orezu :P...reszta gladziutka. Proponowalbym zrobic tez sutki temu kolesiowi no chyba ze sobie je wyciol :)...wlosy tak samo bardzo gladkie a tymczasem dzlowiek nie ma takich gladzutkich i da sie zauwazyc kosmki wlosow u ciebie wlosy to jednolita calosc :P...tylko koncowki postrzepione ale reszta gadzutka :P:P..

Napisano

jak na moj gust to w tej pracy brakuje mi takiej wyrazistej kreski...jedyne co da sie zauwazyc to mocny bevel (jesli w Photoshopie) na orezu :P...reszta gladziutka. Proponowalbym zrobic tez sutki temu kolesiowi no chyba ze sobie je wyciol :)...wlosy tak samo bardzo gladkie a tymczasem dzlowiek nie ma takich gladzutkich i da sie zauwazyc kosmki wlosow u ciebie wlosy to jednolita calosc :P