Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam ostatnio dopiero zacząłem prace w HOUDINI aktualnie pracuje w wersji 17.0.459 i nie mam pojęcia jak moją animacje zapisać jako film w formacie.mp4

Z góry dziękuje

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 455
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nigdy! nigdy nie renderuje się animacji do formatów filmowych a tym bardziej stratnych, renderuj do sekwencji plików a potem połącz w after effects, davinci resolve czy czymkoleik innym.

Chyba, że chcesz zapisać tak playbalsta wtedy potrzebujesz np zainstalować biblioteki ffmpeg i z mplaya decodować do mp4, albo wyeksportuj do mova i potem na szybko handbreakiem konwertuj do mp4 

Napisano
  • Autor

czyli mam wyrenderować 168 klatek bo z tylu składa się moja animacja i połączyć w after effects

Napisano

Tak, przy renderowaniu do klatek jest to bezpieczeństwo, że zawsze możesz poprawić tylko kilka klatek, albo jak komputer się zawiesi, zabraknie prądu albo cokolwiek to wrócisz i zrenderujesz pozostałe, możesz też sobie to zapauzować pomiędzy klatkami w dowolnym momencie a gdybyś od razu generował jakiś plik video i coś by się posypało to kaplica 🙂 Tylko renderuj do czegoś bezstratnego np OpenExr a  nie jpg, kompresje sobie zrobisz finalnie w AE razem z korekcją barwną czy czego tam animacja będzie potrzebowała .