Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć,

aktualnie mam obudowę Aerocool Xpredator X1, a w niej X370, Ryzena 1 1700, RX 590 i sporo dysków. Chciałbym zrobić upgrade na coś przede wszystkim większego (szerszego) i zapewniającego lepszy cable management oraz chłodzenie. Lepsze tłumienie drgań będzie miłym bonusem. Aha i koniecznie ciemna.

Czytając forum skierowałem wzrok w stronę Fractal Design, ale kompletnie nie mam rozeznania, który model warto wybrać.

Pierwsza z brzegu ze znanego portalu aukcyjnego: https://allegro.pl/oferta/obudowa-fractal-design-define-s-fd-ca-def-s-bk-9426998136 podobno dają w zestawie kiepskie wentylatory, za to na plus na pewno są wymiary, cable management i cena.

Może warto pójść w coś z bokiem ze szkła hartowanego?

Budżet powiedzmy 700 zł brutto, z góry dziękuję za rekomendacje 🙂

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Bardzo dziękuję za polecenie tej budy! Znalazłem dzisiaj 2 godzinki, żeby przełożyć do niej bebechy i jest sztos! W końcu mam dużo miejsca bez kompromisów i... 60 stopni w stresie na procu na stockowy

• na moniotrze 1080p xD   Znajomy by kupic 3080 napisal se skrypt w pythonie i za 4-5k dostal W tym ze juz troche czasu mminelo. Edit: Skrypt przeszukiwal mu strony i sprawdzal czy d

• o tu gosc ma troche kart 😄 dosprzeda pozniej, ma mala robotke do zrobienia 😄 https://streamable.com/umbs8r

Posted Images

Napisano
  • Autor
42 minuty temu, JmTm00 napisał:

Hejka,

obczaj sobie Fractal define r5

Faktycznie robi dobre wrażenie, na pewno mocny kandydat. Dzięki.

Napisano
53 minuty temu, wujek_kane napisał:

No to myk, zamówiona 😉 Dzięki!

Będzie pan zadowolony 🙂

Napisano
  • Autor

Bardzo dziękuję za polecenie tej budy! Znalazłem dzisiaj 2 godzinki, żeby przełożyć do niej bebechy i jest sztos! W końcu mam dużo miejsca bez kompromisów i... 60 stopni w stresie na procu na stockowym chłodzeniu 😄

Tak zupełnie przy okazji, bez związku z tematem, wjechał jeszcze RTX i w końcu mogę godnie grać w tego Cyberfanka  😉

IMG_1782.JPG

Napisano

jaky to?  U mnie  2080s potarfi xD miejscami spac do 40 klatek. niby ultra setting ale wlaczylem balanced DLLS czy jak to sie zwie a tak kolo 60 leci.

Napisano
  • Autor

U mnie na 3080 w 4k, wszystkim na ultra + raytracing, z włączonym DLSS właśnie tak do potrafi zanurkować w zatłoczonych lokacjach. Dla mnie to jest ok, bo to nie Dooom Eternal. Za to jak wyłączę DLSS to już się robi bardzo nieciekawie. Będę miał chwilę, to pokombinuję jeszcze z ustawieniami, to był tylko taki szybki test.

Napisano
8 godzin temu, wujek_kane napisał:

U mnie na 3080 w 4k, wszystkim na ultra + raytracing, z włączonym DLSS właśnie tak do potrafi zanurkować w zatłoczonych lokacjach. Dla mnie to jest ok, bo to nie Dooom Eternal. Za to jak wyłączę DLSS to już się robi bardzo nieciekawie. Będę miał chwilę, to pokombinuję jeszcze z ustawieniami, to był tylko taki szybki test.

chcialbym pograc w gierki w 4k 😄

Napisano
  • Autor
46 minut temu, KLICEK napisał:

chcialbym pograc w gierki w 4k 😄

To nie aż taki problem jak masz dwie zdrowe nerki 🤪 A tak serio, to obserwuję ceny w sumie od początku roku i najtaniej widziałem 3080 po 5500, tak to chodzą teraz po ponad 7k i nic nie wskazuje, żeby miały stanieć. Do końca roku jeszcze sobie mogę wrzucić w koszty (inaczej kasę dostaną bombelki), rx 590 pogonię za 2k i w sumie wyjdzie tyle ile ta karta powinna kosztować.

Napisano
Cytat

chcialbym pograc w gierki w 4k 

na moniotrze 1080p xD

Cytat

umie od początku roku i najtaniej widziałem 3080 po 5500

Znajomy by kupic 3080 napisal se skrypt w pythonie i za 4-5k dostal
W tym ze juz troche czasu mminelo.

Edit:
Skrypt przeszukiwal mu strony i sprawdzal czy dostepne no i kupil 😜

Edytowane przez Sebazx6r