Eryk35 Napisano 16 Luty 2022 Napisano 16 Luty 2022 Witam jestem nowym uzytkownikiem blendera. W jaki sposob zaznaczyc obiekt we View mode, aby tylko jeden zmienil sie np z "solid" na "wirefreme"? Obecnie zmieniaja sie wszytkie ktore sa widoczne, mimo ze zaznaczam tylko jeden z nich.
alex3d Napisano 16 Luty 2022 Napisano 16 Luty 2022 (edytowane) Blender ma dwa tryby ustawiania wireframe. Globalnie tak jak wybrałeś w viewport overlays i indywidualnie dla poszczególnych obiektów w object properties=>viewport display=> display as: wire. W object properties=>viewport display znajdziesz też opcję wireframe jako checkbox, ale ona służy do wyświetlania wireframe przy zachowaniu solid shadingu. Jak stawiasz pierwsze kroki to dobrym pomysłem jest przejrzenie manuala i znajdywanie tam odpowiedzi na różne zagwozdki. https://docs.blender.org/manual/en/latest/scene_layout/object/properties/display.html Edytowane 16 Luty 2022 przez alex3d
Eryk35 Napisano 16 Luty 2022 Autor Napisano 16 Luty 2022 Dziekuje za odp. O to mi chodzilo. 🙂 Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi