Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Chciałbym pokazać taki projekcik domku - rzuty dołączę jak najszybciej. Ten skośny twór na którym przewidziałem ogniwa to obniżony ogród zimowy:) Garaż jest duży - z warsztatem i dodatkowym wejściem takim dla ludzi:)Proszę o opinie. Pozdrawiam.

Trzy szkice koncepcyjne na początku...

dm08.jpg

dm09.jpg

dm10.jpg

Wizki...

dm01.jpg

dm02.jpg

dm05.jpg

elewacja północna - przede wszystkim minimum okien, nie znaczy to, że budynek jest niedoświetlony:)

dm06.jpg

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

podobne do dyplomu. ale imho gorsze.

troche taka ksieżycowa arch ;)

co to za totem przed domem?

Napisano

niepodoba mi sie elewacja północna.

proponuje wrzucac na wizualizacje takie rzeczy jak rynny, bo one bardzo zmienią wygląd.. i to chyba nie na dobre.

najfajniej wygląda na pierwszym renderze. ogólnie jakoś ciężkie takie.

Napisano

patrzac na szkice odnosze wrazenie ze popadles w jakas swoja wlasna osobista maniere materialową ( czytaj beton).

Mysle ze gdybys pomyslal wiecej nad materialami,.. poszukal, poprzymierzal,..projekcik by ruszyl :)..szkic fantastyczny,..lekki i czytelny,..ale potem Vizka mimo ze poprawna oziebia wszystko .szkoda.

Napisano

dle mnie nawet na szkicach to takie polskie lata 70, chociaz ciagle uwazam ze 1 render sie broni i wyglada to interesujaco.

Napisano

we mnie ten domek budzi niepokoj. zbyt chaotyczny i "rozedrgany" choc elewacja polnocna podoba mi sie bardzo.

dolacz koniecznie rzuty bo jak pomysle o tym obnizonym ogrodzie zimowym z oknami od gory to robi mi sie zimno. brrr... :)

Napisano
  • Autor

@ Salvator - czyżbym miał pierwszą ofertę kupna projektu?:):):)

@ fotoas - następny projekt jaki wrzucę już nie będzie betonowy - obiecuję:)

Wreszcie zamieszczam rzuty.

parter:

1.jpg

piętro:

2.jpg

@ peter_muler - ten "totem" :) to taki wiatrak (skrzydła są pionowe)Jakiś już czas temu widziałem w TV nowy projekt wiatraków których skrzydła były właśnie takie niestandardowe - ponoć bardziej efektywnie pracują. Ponieważ dokładnie nie wiem jak wygląda (nie mogłem znaleźć na googlach), a że mniej więcej zapamiętałem ich kształt postanowiłem je wstawić niedaleko domu jednocześnie projektując taki słup do niego.

Załączę inny render gdzie na pierwszym planie jest taka elektrownia z transformatorownię w kształcie walca. (może trochę przesadziłem i jest to śmieszne )ale wymyśliłem sobie wcześniej takie porównanie do żurawia i studni (tylko że tam czerpało się wodę a tutaj energię elektr.)

dw01.jpg

dziękuję za wszystkie komentarze

Napisano

ja to moze bym sie przyczepił do tej garderob na piętrze (nr.4).

Jak po kąpieli wbijesz sie w garnitur to zeby wyjsc musisz znowu przelazic przez wilgotną i zaparowaną łazienke:P...moze odwrotnie?:D

btw.

wiatraki sa ekstra

Napisano

A mnie się bardzo podoba. Szczególnie szkice, i klimat prezentacji. Sam domek ma fajne proporcje i to "rozedrganie". Dla mnie bomba. Może tylko garaż z bateriami słonecznymi ma za dużą tą skośną płaszczyznę - ja bym to "rozedrgał" :) (znalazłem dziurę w całym:)

Napisano

a ja do pokoju nr 12,.jadalni sie czepie,..bo sa drzwi od garazu obok.Jesz sniadanie i wdychasz spaliny bo tato przyjechal wlasnie . Moze te drzwi wywalic laczace garaz i wsadzic je po lewej? pod daszek przy wejsciu?

Troszke labiryntowo tu,..tak zamknac oczka i sie tam przeniesc i mozna zabladzic :)

mimo to fajna robota

FotoAs

Napisano

Jak dla mnie budynek sprawia wrażenie ładnego betonowego bunkru jest za masywny brakuje mu ciepła

Napisano

Mogę się śmiało podpisać pod opinią DarCon'a ;] Mogę...?:) Nie przepadam za taką architekturą... miasta już wystarczająco przypominają betonowe dżungle... Trzeba mieć fantazję... dziadku :]]