Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Pytanie jest o prace na zintegrowanej karcie graficznej  z ostatnich procków Intela   albo 12700k albo 13700k

czyli intel UHG Graphicd 770

Czy ktoś miał do przyjemność (albo i nie 🙂 )  w 3d maxie pracować bez dodatkowej karty? tylko na zintegrowanej?

Pytam,  bo zakupiony w firmie ma być najprawdopodobniej  Dell precision 3660 MT i tam na start nie ma karty dodatkowej 🙂

Szukam jakiś testów zintegrowanej karty,  jak działa w programach ale wiecie, wszędzie tylko testy gier 😞

sam nie wiem jak to działać będzie na początku?  boje się że będę miał kilka klatek i przycinanie 😞

3d max do mieszkań, wnętrz, bez mega dużych projektów. (corona do renderowania....)

pozdrawiam Adam.

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 543
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mam w domu jakiegoś HP na Intel i5 3470 zintegrowany z Intel HD Graphics 2500. Więc o wiele słabszą kartą niż ten UHD 770.  Zamontowana Cinema 4d. Jak czegoś nie zrobiłem w firmie to podłubałem coś w domu. Co do wydajności - spokojnie wystarczyło na  jakieś średnie sceny bez dużych tekstur. Na modelowanie nie szło narzekać. Chociaż czasami np. nie pokazywało zaznaczonych edges. Generalnie nie zdarzyło się tak żebym z powodu tej integry nie mógł czegoś zrobić. Potem zrobiłem upgrade na tanią pasywną kartę NIVIDIA GT 730 - generalnie nie chciałem niczego co będzie miało aktywny wiatrak. Duży przeskok wydajności, brak błędów, swobodna praca. Do podłubania nic lepszego nie trzeba a wszystko cicho chodzi. Ta UHD 770 może mieć lepszą wydajność niż ta NIVIDIA. W ogóle bym się nie martwił, będzie chodzić jak burza.

Napisano
  • Autor

Dzięki za info, zastanawiam się czy będzie to miało identyczne przełożenie w 3d maxie.

wydajnościowo w grach UHD 770 jest podobnie do GT 740 chyba  wiec może nie będzie pokazu slajdów 🙂   

Napisano

Lata temu pracowałem na Maxie i Cinemie. Wydajności podobne. A pracowało się na o wiele mniej wydajnych bebechach jak ta UHD 770. Tak, że spokojnie.

Napisano
  • Autor

Dzieki, jak sprzęt będzie odpalony, dam znać jak działa,

pozd A.