Napisano 10 Październik 20222 l Cześć, Pytanie jest o prace na zintegrowanej karcie graficznej z ostatnich procków Intela albo 12700k albo 13700k czyli intel UHG Graphicd 770 Czy ktoś miał do przyjemność (albo i nie 🙂 ) w 3d maxie pracować bez dodatkowej karty? tylko na zintegrowanej? Pytam, bo zakupiony w firmie ma być najprawdopodobniej Dell precision 3660 MT i tam na start nie ma karty dodatkowej 🙂 Szukam jakiś testów zintegrowanej karty, jak działa w programach ale wiecie, wszędzie tylko testy gier 😞 sam nie wiem jak to działać będzie na początku? boje się że będę miał kilka klatek i przycinanie 😞 3d max do mieszkań, wnętrz, bez mega dużych projektów. (corona do renderowania....) pozdrawiam Adam.
Napisano 13 Październik 20222 l Mam w domu jakiegoś HP na Intel i5 3470 zintegrowany z Intel HD Graphics 2500. Więc o wiele słabszą kartą niż ten UHD 770. Zamontowana Cinema 4d. Jak czegoś nie zrobiłem w firmie to podłubałem coś w domu. Co do wydajności - spokojnie wystarczyło na jakieś średnie sceny bez dużych tekstur. Na modelowanie nie szło narzekać. Chociaż czasami np. nie pokazywało zaznaczonych edges. Generalnie nie zdarzyło się tak żebym z powodu tej integry nie mógł czegoś zrobić. Potem zrobiłem upgrade na tanią pasywną kartę NIVIDIA GT 730 - generalnie nie chciałem niczego co będzie miało aktywny wiatrak. Duży przeskok wydajności, brak błędów, swobodna praca. Do podłubania nic lepszego nie trzeba a wszystko cicho chodzi. Ta UHD 770 może mieć lepszą wydajność niż ta NIVIDIA. W ogóle bym się nie martwił, będzie chodzić jak burza.
Napisano 14 Październik 20222 l Autor Dzięki za info, zastanawiam się czy będzie to miało identyczne przełożenie w 3d maxie. wydajnościowo w grach UHD 770 jest podobnie do GT 740 chyba wiec może nie będzie pokazu slajdów 🙂
Napisano 17 Październik 20222 l Lata temu pracowałem na Maxie i Cinemie. Wydajności podobne. A pracowało się na o wiele mniej wydajnych bebechach jak ta UHD 770. Tak, że spokojnie.
Napisano 19 Październik 20222 l Autor Dzieki, jak sprzęt będzie odpalony, dam znać jak działa, pozd A.