Napisano 19 Maj 202419 Maj Witam Wszystkich. Po kliku latach wróćiłem do Blendera i powoli przypominam sobie skróty itp. Jednego za cholerę nie mogę sobie przypomnieć i znaleźć. Chodzi o powierzchnie podzieloną na nierówne części. Jak pamiętam był taki skrót - zaznaczone powierzczchnie wyrównywala wszystkie odcinki i części powierzchni były jednakowe. Chyba dobrze wyjaśniłem o co chodzi ? Proszę, podrzućcie te "magiczne klawisze". Maciek
Napisano 19 Maj 202419 Maj 24 minuty temu, k_jolski napisał: Chyba dobrze wyjaśniłem o co chodzi ? Nie… XD wnioskując po Twoim opisie mogłoby chodzić o smooth?? https://docs.blender.org/manual/en/latest/modeling/meshes/editing/vertex/smooth_vertices.html#tool-mesh-smooth ale wątpię czy zrozumiałem pytanie, może jakbyś wspomógł jakimiś zrzutami ekranu to byłoby łatwiej skumać o jaką operację chodzi
Napisano 19 Maj 202419 Maj Mesh Tools > Set Edge Length a wcześniej można włączyć Measurment ->Edge lenght w viewport overlays żeby widzieć długość edgy albo to 🙂