VAstudio Napisano Czwartek o 17:30 Napisano Czwartek o 17:30 (edytowane) Czy ktoś spotkał się z problemem w Eksploratorze plików w Windows 10? Objawy: Eksplorator działa bardzo powoli. Nie da się wejść na partycję – zielony pasek ładowania cały czas się przesuwa. Dysk działa poprawnie, można normalnie zapisywać na nim dane. Dysk został sprawdzony odpowiednimi narzędziami diagnostycznymi i jest sprawny. Czy ktoś miał taki problem i znalazł rozwiązanie (poza formatowaniem systemu)? Dodam, że poprzez programy można normalnie odczytywać dane z dysku, np jak importuję coś do maxa to wszystko działa prawidłowo. Z góry dziękuję za pomoc! Edytowane Czwartek o 17:42 przez VAstudio
natas Napisano Piątek o 07:03 Napisano Piątek o 07:03 Miałem podłączoną stację dokującą z hdd i te dyski już były na granicy śmierci po odłączeniu się poprawiło ale nie wiem czy to było powodem bo w takich sytuacjach to robię całą kolejkę różnych rzeczy i nie wiem co dokładnie pomogło. Defragmentacja(jeżeli nie masz automatycznie). Naprawa plików systemowych czyli cmd jako administrator DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth SFC /Scannow jeszcze chkdsk C: /f /r wbudowany cleener w w10 obecnie całkiem sobie nieźle radzi z czyszczeniem tmp-tów itp. ...chmm wyłącz cortanę.
wujek_kane Napisano Piątek o 07:16 Napisano Piątek o 07:16 Podobne objawy potrafi dawać niedziałający dysk sieciowy.
Rekomendowane odpowiedzi