Zelazko Napisano 22 Listopad 2004 Napisano 22 Listopad 2004 No cóż, od dawna tak sobie zaglądam na tę stronkę i zawsze mówiłem, że w końcu coś tu wrzucę...może nadszedł ten moment. Nie jest to praca nowa, ale ja ogólnie nie należę do "płodnych" twórców, jeśli w ogóle można nazwac mnie twórcą, po prostu czasem coś wymodzę w 3d. To jeden z efektów...jak to nazywam "Piętnastominutówka".Powstało szybko i wyszło jak wyszło...jak? Byłbym wdzięczny gdybyście Wy mi to powiedzieli...Jedna wersja jest zwykła, a druga nieco wygładzona...pozdrówki
Ania Napisano 22 Listopad 2004 Napisano 22 Listopad 2004 to nie jest pomarancza (i zmien tytul), bo sie nie blysczy od srodka (czyli ze nie jest soczysta), i pomarancze na ogol maja pomaranczowa skorke
Leru Napisano 22 Listopad 2004 Napisano 22 Listopad 2004 Zelazko -> zmień temat wątku na zgodny z regulaminem http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595 proszę :)
Salvator Napisano 22 Listopad 2004 Napisano 22 Listopad 2004 to że to cytrus to pewne, ale czy to pomarańcza... podstawowe pytanie - co to ma symbolizować?
Zelazko Napisano 22 Listopad 2004 Autor Napisano 22 Listopad 2004 Salvator: co to ma symbolizować? Niewiele, jest to po prostu próba pewnego układu kompozycyjnego, mającego na celu wyodrębnić pewien obiekt, a dodatkowo przelamać zasadę "albo kolorowe, albo czarno białe". jak wcześniej pisałem twórcą nie jestem i wolę aby ktoś popatrzył niż łamał głowę nad symboliką :D
MareG Napisano 22 Listopad 2004 Napisano 22 Listopad 2004 DOBRA abstrakcja, brakuje może głębii ostrości ale mimo to podoba się po prostu! A wersja "miękka" na raczej przekombinowana - ładna miękkość ale nie od tej pracy - może tak to ujmę;) Pozdrawiam
curka Napisano 22 Listopad 2004 Napisano 22 Listopad 2004 jak dla mnie to ma byc estetyczne i takie jest. po prostu cieszy oko, a jesli komus nie przypomina pomaranczy to moze wynika to z braku wyobrazni...mi sie podoba w kazdym razie :)
Marcin Y Napisano 22 Listopad 2004 Napisano 22 Listopad 2004 mnie też się podoba - minimalne i konceptualne ;)
leander Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 Wersja pierwsza git. Ciekawa praca graficznie. To jakies zaliczenie na studiach? Ogolnie wiecej takich wrzucaj :)
Mateusz Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 Perfekcja. Kocham takie rzeczy. Myślę jednak ze "zieleń" skorki jest niezamierzona... mialobyc pomaranczowo, zwroc wiec uwage ze skorka w pomaranczy jest lekko przezroczysta. swiatlocien niejest wiec juz Czarny, lecz lekko ciemniejszy od koloru wyjsciowego. Sytuacja ma sie podobnie przy skorze człowieka, jej kolor wynika czesciowo z koloru naszych flaków, mięsa i mięśni ;) Kazdy "materiał" inaczej "chwyta" swiatlocien. Twoj material jest jakby nieorganiczny. Druga wersja jest ble. Perfekcja.
Zelazko Napisano 23 Listopad 2004 Autor Napisano 23 Listopad 2004 Dzieki Mateusz...tak jak napisalem, to byla taka pietnastominutowka i na pewno mogloby to wygladac lepiej, niestety od daaawna zmagam sie z moja niecierpliwoscia i czasami wpadam w taki straszny klimat "byle szybciej...". I tak to niestety sie konczy. Poza tym mam duze braki jesli chodzi o warsztat...ale moze kiedys sie w koncu przelamie i zrobie naprawde cos...a tak w ogole, to mnie strasznie kreca proste rzeczy, takie co ciesza oko i tyle :)
duck Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 Nie wiem co ta kompozycja oznacza, ale wiem że jest bardzo ciekawa.(alegoria czegoś??) Strona graficzna trochę słabsza.. ale tu pewno nie o efekty graficzne chodziło, nie?
Eden-3d Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 nie napracowales sie zbytnio przy tej scenie
Zelazko Napisano 24 Listopad 2004 Autor Napisano 24 Listopad 2004 Mistrzu (Eden-3d), gdybys przeczytal dokladnie co napisalem to bys wiedzial, ze siedzialem przy tym doslownie kilkanascie minut, a skonczylem z jednego powodu, bo jestem "ciaglym ulepszaczem" i jakbym przy tym siedzial dluzej to bym przekombinowal sprawe i byloby do dupy, a ze zza placow w trakcie siedzenia przy tym uslyszalem "ale fajne" i powiedzialem dosc. Bo robie to nie dla zywienia wlasnego ego swoimi mozliwosciami, a dla ludzi, ktorych wk@#$% szarosc dnia i moga sobie spojrzec na cos co zupelnie nijak sie ma do ich sytuacji, ani nie narzuca zadnych skojarzen, ot po prostu cieszy (lub nie) oko :)
Eden-3d Napisano 24 Listopad 2004 Napisano 24 Listopad 2004 przerwales bo stwierdziles ze morzesz spiepszyc??.. nie obrazaj sie odrazu nie mialem niczego zlego na mysli
Zelazko Napisano 25 Listopad 2004 Autor Napisano 25 Listopad 2004 Nie nie, ja sie nie obrazam, tylko tlumacze :) Naprawde wpadam czasami w taki wir i konczy sie tym, ze to nad czym siedze nudzi mi sie, przestaje podobac i...idzie w odstawke, a wtedy nie byloby czego komentowac :) Tak sie stalo z BMW Z3, ktorego nie dokonczylem i wieloma innymi pierdolami :) Niestety walke z niecierpliwoscia czesto przegrywam, dlatego albo najczesciej czegos niedorabiam, albo nie koncze...taki ze mnie kiepski przypadek :)
Kulki Napisano 25 Listopad 2004 Napisano 25 Listopad 2004 fajne ale ja bym DOFa dal bo ty chyba ta scene w wersji pierwszej poprostu rozmazales i tyle. proste i sympatyczne.
Zelazko Napisano 25 Listopad 2004 Autor Napisano 25 Listopad 2004 Kulki - z tym DOF-em masz racje...co do rozmycia, to tak w photoshopie rozmylem wszystko, tak zeby bylo bardziej miekko... :)
Baton Napisano 25 Listopad 2004 Napisano 25 Listopad 2004 A mi sie nie podoba. Sam nie wiem dlaczego ;o Tak dziwnie, pomarancza a obok odbijajace otoczenie sfery.
Rekomendowane odpowiedzi