Skocz do zawartości

Szermierka HEMA - ktoś z was?

Featured Replies

Napisano

Wiem że pewnie kiepskie forum wybrałem, ale nie mam facebooka, bo jak go ostatnio założyłem to mi odjebało i musiałem usunąć, bo czułem że trafię na oddział w chroszczy...

Są tu jacyś fascynaci szermierki traktatowej bronią białą? Ja mieszkam pod Toruniem i niestety nie mam z kim tego uprawiać, a do Poznania i Gdańska daleko, zwłaszcza jak się nie ma znajomych i prawo jazdy... to sobie powoli sam kolekcjonuję sprzęt i macham w pokoju i na wolnym powietrzu...

Tylko kondycję mam słabą, trochę pomacham i już muszę przerwę robić. W ogóle to by mnie ciekawiło czy dałoby skonstruować jakąś opcję treningu szermierczego na VR, wiem że to nie to samo, ale na bezrybiu i rak ryba =) . wiem że jest hellish quart, ale to bardziej bijatyka, więc można pomarzyć.

Póki co mam tylko kurtkę ze spesu, i za duże spodnie bo zrobili je na wymiar zamiast dać z zamówienia jak zamówiłem, i jeszcze federschwert z pochwą od ensifera, i póki co to tyle, bo żyć trzeba. Ale pokój mam póki co duży, to sobie mogę pomachać przed spaniem.

Bardziej też mnie ciekawy czy rytuały traktatowe dałoby radę wrzucić w teatr i uczyć tego aktorów, żeby można było wystawiać spektakle z szermierką historyczną, żeby ludzie mieli jakiś wgląd jak to mogłoby wyglądać w zamierzchłych czasach, ale to tylko takie marzenia...

No, to idę dalej pić piwo...

• Wyświetleń 41
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi