xyrax Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 Wizualka budynku, realizacja oczywiscie max'ik+brazil. Pozdr.
Piotr Dobosz Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 wow::) bardzo ladna scenka ale uwarzam ze tekstury kamieni powinienes zminic:) pozdrawiam serdecznie
AGmakonts Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 tak kamienia psują efekt a domek bardzo ładnie zrobiony ale brak mi bumpa albo displeca na dachówkach
MareG Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 psują efekt potworniaste rynny! Są nawet większe od gąsiorów - o rany! Brakuje płotków przeciwśnieżnych na dachu - powinny być, bo to wielkie połacie pod zdecydowanym kątem, dalej brnąc w detal: dodać obróbki blacharskie przy styku dachu ze ścianami oraz pokazać przerwę w miejscu łączenia zadaszenia wejścia z połacią - w linii belek koszowych. Jeśli to nie karpiówka, a nie jest - to przeważnie widać tam przerwę (oj zabrnąłem za daleko? ;) A ...żeby te kamienie tak nie raziły wystarczyło by pojechać ceimnym gradientem (color > to transparent) od dołu do ~ połowy oczka wodnego to by wyciszyło i zneutralizowało tą mniej ważną cześć obrazu - takie tricki zwykle robi się w fotografii chcąc bardziej przyciągnąć wzrok do sedna kadru! Polecam spróbować Ta "martwa" strefa bram wjazdowych nie podoba mi się ale cóż - tak ktoś zaprojektował... Poza tym bardzo ładny - umiarkowanie realistyczny obrazek domu z kapitalnym niebem - robi wrażenie! Pozdrawiam
kuback Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 Jeśli chodzi o dach to błąd na błędzie , cały do przeróbki a poza tym nie do wykonania.... Obrazek -> przyzwoity.
Marcin Y Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 czy mógłbyś podrzucić elewację tej ściany gdzie widać zarys tego balkoniku - coś mi nie pasuje z proporcjami, poza tym visual przyzwoity ;) ;)
duck Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 Jeśli ma to być obrazek dla jakiejś firmy architektonicznej to pasuje idealnie. Ale jeśli jest to własna inicjatywa, powinieneś nadać temu jakiegoś realizmu, może jakieś brudne teksturki, lepsza kompozycja z tłem (no i sory, ta trawa troche nie przekonuje).. ale ogólnie praca przyzwoita
Martin Day Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 Pomijajac wczesniejsze uwagi dorzuce cos od siebie. Jak dla mnie to strasznie ciasno w kadrze, rozszerz go i daj troche oddechu. Pokaz wiecej otoczenia itp. Popracuj na walorami bo swiatlo tutaj moim zdaniem slabo pracuje. Jesli sie jeszcze przylozysz to moze z tego wyjsc niezla pracka. Moze referuj sie zdjeciami. Pozdrawiam
xyrax Napisano 24 Listopad 2004 Autor Napisano 24 Listopad 2004 Wielkie dzieki za opinie i rady, z wiekszoscia sie zgadzam ta wizualka juz zakonczona wiec nie bede do niej wracal i robil poprawek ale bede pamietal o wszystkich uwagach i coz nastepna bedzie lepsza:) pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi