Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Wizualka budynku, realizacja oczywiscie max'ik+brazil.

Pozdr.

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

tak kamienia psują efekt a domek bardzo ładnie zrobiony ale brak mi bumpa albo displeca na dachówkach

Napisano

psują efekt potworniaste rynny! Są nawet większe od gąsiorów - o rany!

Brakuje płotków przeciwśnieżnych na dachu - powinny być, bo to wielkie połacie pod zdecydowanym kątem, dalej brnąc w detal: dodać obróbki blacharskie przy styku dachu ze ścianami oraz pokazać przerwę w miejscu łączenia zadaszenia wejścia z połacią - w linii belek koszowych. Jeśli to nie karpiówka, a nie jest - to przeważnie widać tam przerwę (oj zabrnąłem za daleko? ;)

A

...żeby te kamienie tak nie raziły wystarczyło by pojechać ceimnym gradientem (color > to transparent) od dołu do ~ połowy oczka wodnego to by wyciszyło i zneutralizowało tą mniej ważną cześć obrazu - takie tricki zwykle robi się w fotografii chcąc bardziej przyciągnąć wzrok do sedna kadru! Polecam spróbować

Ta "martwa" strefa bram wjazdowych nie podoba mi się ale cóż - tak ktoś zaprojektował...

Poza tym bardzo ładny - umiarkowanie realistyczny obrazek domu z kapitalnym niebem - robi wrażenie!

Pozdrawiam

Napisano

Jeśli chodzi o dach to błąd na błędzie , cały do przeróbki a poza tym nie do wykonania.... Obrazek -> przyzwoity.

Napisano

czy mógłbyś podrzucić elewację tej ściany gdzie widać zarys tego balkoniku - coś mi nie pasuje z proporcjami, poza tym visual przyzwoity ;) ;)

Napisano

Jeśli ma to być obrazek dla jakiejś firmy architektonicznej to pasuje idealnie. Ale jeśli jest to własna inicjatywa, powinieneś nadać temu jakiegoś realizmu, może jakieś brudne teksturki, lepsza kompozycja z tłem (no i sory, ta trawa troche nie przekonuje).. ale ogólnie praca przyzwoita

Napisano

Pomijajac wczesniejsze uwagi dorzuce cos od siebie.

Jak dla mnie to strasznie ciasno w kadrze, rozszerz go i daj troche oddechu.

Pokaz wiecej otoczenia itp.

Popracuj na walorami bo swiatlo tutaj moim zdaniem slabo pracuje.

Jesli sie jeszcze przylozysz to moze z tego wyjsc niezla pracka.

Moze referuj sie zdjeciami.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Wielkie dzieki za opinie i rady, z wiekszoscia sie zgadzam ta wizualka juz zakonczona wiec nie bede do niej wracal i robil poprawek ale bede pamietal o wszystkich uwagach i coz nastepna bedzie lepsza:)

pozdr.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności