Horus Napisano 24 Listopad 2004 Napisano 24 Listopad 2004 Mam Athlon 1700+ 256DDR, Geforce 440MX, Win2000Professional.(podaje, bo nie wiem czy w tym nie tkwi problem). Niejednokrotnie Max6 niechce sie wlaczyc za pierwszym razem, jak juz sie wlaczy to po czasie bywa ze stwierdza ze ma jakis blad i sie zamyka, niszczac przy okazji plik na ktorym pracowalem (pare godzin roboty poszlo sie j****. A do tego za kazdym razem jak na obiekt nad ktorym pracuje naloze meshsmooth z iteration:2 to sie wywala. A ja musze tego meshsmotha nalozyc i nie wiem co sie dzieje. Poradzcie cos bo terminy mnie gonia i scena musi byc skonczona a nie wiem jak to obejsc :( PS.:Format C: nic nie daje, dzieje sie stale to samo.
Marcin Y Napisano 24 Listopad 2004 Napisano 24 Listopad 2004 zerknij do katalogu Autobak - tak apropos tego .... się paru godzin ;) co do problemów technicznych to nie wiem... ;(
Horus Napisano 24 Listopad 2004 Autor Napisano 24 Listopad 2004 Co do Autoback...ha ha, wszystkie autoback sa zepsute. Max otwierajac je mowi, ze stworzy autoabcka, ktory tez jest zepsuty :-) Ale ram dokupie. A jak mozna przetestowac ten co mam?
GRiPi Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 Mialem IDEALNIE taki sam problem: wyeksportuj wszystkie obiekty(bez ms), wsadz do nowej sceny i bedzie ok.
hrydek Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 Win2000 z SP4 niszczy pliki maxowe i chyba trzeba było ściągąć jakiś patch, czy coś. Albo SP do maxa 6 rozwiązywał problem. Nie pamiętam, bo zadyma z tym była z rok temu i po tym zainstalowałem XP.
Horus Napisano 30 Listopad 2004 Autor Napisano 30 Listopad 2004 Ja mam SP3... A skad mozna pobrac tego pacza?
Horus Napisano 30 Listopad 2004 Autor Napisano 30 Listopad 2004 Gdyby to bylo takie proste... na moim kompie nie da sie XP zainstalowac, nie wiem czemu :/
oizo Napisano 30 Listopad 2004 Napisano 30 Listopad 2004 ludzie jakie problemy?? wszystko jest gites. mam xp pro. + sp1 i wszystko dziala poprawnie.
3dskillerek Napisano 1 Grudzień 2004 Napisano 1 Grudzień 2004 jheh wy macie takie problemy- ja mam 128ramu, pentiuma 3 750mhz, karte graficzną jakąś starą zintegrowaną o dynamicznie przydzielonej pamieci 4mb :}, dysk 7200obr samsunga i wszystko mi śmiga jak po maśle :}..... tzn obiekty o wielkości nawet około 10000 vertex'ów jeszcze sobie jakos w miare normalnie radze - przed chwila sprawdzałem na kuli z modyfikatorami i edycją wieszchołków :}.
Pepe99 Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 Problem nie tkwi w kompie. Nie jest wcale za wolny. Proponuje zmienić maxa na 5 lub 5.1 Tak prawda im starszy max tym lepiej dziala na slabszych kompach :P Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi