Paul_PL Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 Proszę ,możecie się pośmiać: 1. Rysowałem ze zdjęcia ,koleżanka się chyba nie obrazi za umieszczenie tego ,bo nie za bardzo przypomina ją. 2.A tu niewyraźny królik "z perspektywy" [lol]... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 niezle ... krulik mi sie najbardziej podoba .. taki lekki fish-eye ci wyszedl ... co do panienki nie jest zle o ile jej tego nie pokazesz ... z reszta zdjecia nie widzialem wiec nie wiem ;) ale jako pracka jest swietna .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 Swietne wlosy u kolezanki. Zreszta u krolika tez niezle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 Wlosy to wlasnie najslabszy element tych pracek, rysujesz kazdy wlosek z osobna podczas gdy bryla glowy nie jest poprawna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 strasznie wygłaskane te rysunki. a krolik ma obwodke ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoon Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 dla mnie za bardzo...wylizane? i królik to lekko mówiąc fish-eye. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPK Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 porysuj cos z natury lepeiej .. krolik cos dziwnie wyglada //proporcje cos nie tak? // ale ja sie nie znam na krolikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul_PL Napisano 25 Listopad 2004 Autor Share Napisano 25 Listopad 2004 Dzięki za wszystkie komentarze. Rzeczywiscie są 'trochę' wylizane...widocznei brak mi talentu i podświadomie próbuje to w ten sposób poprawić... Nie rozumiem tylko co oznacza "fish-eye" ,królik ma rybie oko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 krolik moze miec obwodke, to akurat nie przeszkadza. pracki nie sa najgorsze, pewne uwagi juz bigle pisal, z bryłą słabo, krolik gdyby pozostawic sam obryz wygladałby jak foka. u pani wlosy nadaja troszke dziwny ksztalt glowie i wyglada to strasznie nienaturalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 Paul_PL : To znaczy że wygląda to tak jakby ktoś zrobił temu królikowi zdjęcie z bliska obiektywem szerokokątnym (duże dysproporcje i zniekształcenia). Fish eye to z tego co wiem obiektyw o kącie widzenia 180 stopni który zdjęcie dodatkowo wpisuje w koło tak więc nie wiem czy porównanie w tym akurat przypadku jest trafne:). Tak czy inaczej widać spore zniekształcenia i zakrzywienia perspektywy w rysunku królika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul_PL Napisano 25 Listopad 2004 Autor Share Napisano 25 Listopad 2004 Ale ze mnie dekiel ,znowu zdałem sobie sprawę jak mało wiem o tym świecie(chociażby i o takich szczególikach).Ale rzeczywiście taki efekt był na wzorze(tzn. na okładce zeszytu...). Co racja to racja.Powinienem poćwiczyć rysowanie z natury . Marazie jest baaardzooo kiepsko. jeszcze raz dziękuję wszytkich -pomimo wszystko troszkę mnie podbudowaliście :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 wybacz tiger ale jestem upierdliwy, i chetnie zrozumiem twoja wypowiedz. tak wiec jak widac ponizej kroliczki nie maja obwódki na fotach ;) mam nadzieje ze teraz zniszczysz mnie nastepnym postem udowadniajac ze jednak maja ;p ps: na google rzeczywiscie wszyscy rysuja obódki ale nie wiem dlaczego ;? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 peter_muler: ale ten kroliczek nie wyglada jak kroliczek, dziwny jakis. Gdybym bym wlascicielem domalowalbym mu obwodke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 ;D teraz bede miał bardzo sympatyczny wieczór ps: tiger miał mnie zniszczyc postem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul_PL Napisano 25 Listopad 2004 Autor Share Napisano 25 Listopad 2004 Obwódkę zrobiłem ,by można go odróżnić od otaczającej go bieli...No chyba ,że jest mowa o jakiejś 'innej' obwódce...:) Peter_muler - ładnego króliczka żeś znalazł :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 26 Listopad 2004 Share Napisano 26 Listopad 2004 temat obwódki jest tu troszke bezsenswony ;) pałel zeby odciac od tła bryłe jest wiele innych sposobów i nie mowie ze ten z którego skorzystałes jest zły.obie pracki troszke za duzo dziergałes zeby wydobyc szczegół zaniedbujac bryłe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 krolikowi powinienes zrobic wiecej cieni (jesli swiatlo pada od gory, to dol powinien byc ciemny), a zeby odroznic od tla mozna tam gdzie krolik jest bialy, zrobic tlo ciemniejsze, albo dac kilka kresek na tlo ktore maja inna stroktore niz wloski krolika. glowa jest lepsza, wlosy mi troche wygladaja jak tluste nieumyte, i plaskie (rownolegle do ekrano, bo tez cieni nie ma), oprocz tego nie jest tak zle. jako wzory, warto wybierac obrazki z wyraznym oswietleniem od jednej strony (czesto zdjecia maja oswietlenie "diffuse", czyli z kazdej strony na raz, to sie na olowek nie nadaje, bo rysowanie olowkiem polega glownie na rysowaniu cieni) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamiennikl Napisano 17 Grudzień 2004 Share Napisano 17 Grudzień 2004 Stary, może dla Ciebie to nic wielkiego, ale chciałbym tak rysować!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fulii5 Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 Witam. Bardzo mnie fascynuja takie rysunki ołówkiem szczególnie jesli chodzi o portrety. Zapewne ja tego sie nigdy w życiu nie naucze bo to pefno kosmos ale mam pytanie CZY KTOś JEST W STANIE NARYSOWAC PORTRET Z PRZESłANEGO np NA MAILA FOTO (Foto w dużej rozdzielczości) ZA OPłąTą OCZYWIśCIE. Prosił bym o kontakt GG 1292799 [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi