Napisano 6 Grudzień 200420 l Marcin, dziwnyś człowiek! żekł bym gorzej, ale po co? ;] nie będe drażnił tak poważnego człowieka jak Ty (; Ania C, czytałaś nową filipinke ? ;) Duda... Teraz po zobaczeniu widoku z góry, widac jak wielki to salon i widać takze jak z jednej strony jest dużo przestrzeni a z drugiej bardzo duzo skupionych przedmiotów, bardzo mi się nie podobają schody w kącie salonu, nie można ich przenieść wogóle gdzie indziej ? przeszklił bym całkiem tą ... łamaną ścianę na lewo i tak samo zrobił bym z tą u góry. a w miejsce schodów .. dał bym duże oświetlenie oraz sporo zieleni (czyt. drzewka roślinki), a nad tym ładny obraz. To na tyle P.S. Nie obruszajcie sie tyle moje misiaczki :* wujek Cogo i tak was kofa ;), więcej luzu, więcej ragaa! :)
Napisano 6 Grudzień 200420 l Autor == Marcin Y == Czepialstwo zwykłe :) kominek będzie do sufitu... już o tym wspominałem :) Ale jak już... 1. żona powyciera :) 2. to spadnie i zrobi to jeszcze raz, lepiej... samodoskonalenie :) trning czyni mistrza... :) 3. e-e. Szanujący się mąż nie poleci wycierać kurzy podczas meczu :) == Marcin == Mój koncept nie jest sprecyzowany na tyle, żeby nie stosować się do zaleceń w komentarzach... w końcu po to dałem ten dom do WIP'a żeby dzięki nim uzyskać jak najlepszy efekt... próbowałem rysować i nie wychodziło Za te schody... lepiej je zmień :) tak jak i ja to uczyniłem :) będzie bezpieczniej :) chociaż u Ciebie to lepiej wygląda... == Cogo == to, że z jednej strony jest przestrzeń a z innej nie wynika z niepełnego umeblowania pomieszczenia... komplet 2+1 będzie zastąpiony narożnikiem... trochę większym i będzie musiał być cofnięty trochę na środek salonu więc zajmie to trochę miejsca... ale troche przestrzeni też się przyda... nie zastawie całego domu jakimiś niepotrzebnymi meblami... schody w salonie ? co w tym takiego dziwnego? nie ma nigdzie indziej miejsca, mogę je dac tylko na środek... a to się nie podoba nikomu z tego co widzę... drzewka i roślinki będą oczywiście, ale najpier chcę to umeblować... później się to jakoś poupycha... obrazy też będą, przecież nie zostawie pustych ścian...
Napisano 6 Grudzień 200420 l Autor PYTANIE! Jak zrobić aby 3 komputery w sieci LAN wspomagały renderowanie jednego obrazka? Wiecie o co mi chodzi... o połączenie mocy wszystkich 3 w jedną większą moc :)... żebym nie czekał godziny na obrazek tylko 10 minut...
Napisano 7 Grudzień 200420 l powodzenia w teksturowaniu tego domu:) zajmie Ci to kupeeee czasu:( pozdrawiam i jestem pewien ze bedzie warto:)
Napisano 7 Grudzień 200420 l == Marcin Y == Czepialstwo zwykłe :) kominek będzie do sufitu... już o tym wspominałem :) Ale jak już... 1. żona powyciera :) 2. to spadnie i zrobi to jeszcze raz, lepiej... samodoskonalenie :) trning czyni mistrza... :) 3. e-e. Szanujący się mąż nie poleci wycierać kurzy podczas meczu :) to żarcik był ;) spoko - musiałem niedoczytać ;) niejako nawiązując do tego co Piotr piętro wyżej powiedział: czy masz jakieś gotowe finalne kadry? chodzi mi o finalne ujęcia - czy wiesz skąd je będziesz robił - bo faktycznie trochę to może potrwać zanim cały domek umeblujesz. Nie wiem czy nie lepiej robić to"do kadru" szybciej będziesz wiedział czego tak naprawdę potrzeba.
Napisano 7 Grudzień 200420 l Kilka drobnych uwag, nie bede sie juz czepial tego wejscia choc dalej uwazam ze nie jest w 100% spoko ale zeby je zmienic potrzebowalbys zmienic bardzo duzo, wiec moze niech juz lepiej zostanie tak jak jest. - co do schodow: miejsce moze i dobre ale na pewno nie ten rodzaj po powstaje fatalny pusty naroznik, - pion wentylacyjny w kuchni wywal w sciane, a jej nadmiar (sciany) lepiej zeby wychodzil w holu wejsciowym, niz w kuchni jak to jest teraz. - co do rozpietosci to sie nie martw nie zawali sie glupi strop Akermana mozna przy odpowiedniej grubosci nad betonu na 8 metrach rozpiac. To na razie tyle, wytrwalosci zycze... Pozdrawiam
Napisano 7 Grudzień 200420 l jak schody w rogu, to zrob je kwadratowe, albo cos typu L, ale iron macko ma racje co do tego naroznika. renderowanie trzema komputerami to sie da robic backburnerem o ile pamietam (jak wejdziesz przez start do programow, pod discreet jest max i backburner). ale dokladniej tez nie wiem. cogo, nie znam zadnych filipinek.
Napisano 7 Grudzień 200420 l Autor == PIOTR DOBOSZ == Teksturowanie... eeee tam... da się to zrobić, nie ważne ile czasu to zajmie... == MARCIN Y == Nie mam gotowych kadrów... mi własnie chodzi o zrobienie całego domu... == IRON MACKO == 1. Narożnik można załatać taką okrągłą ścianą... nie wiem czy wiesz o co mi chodzi... ale raczej zmienie schody... 2. Pion zostaje == ANIA C == 1. Schody zmienię 2. Wiem, że backburner'em... ale jak tego dokonać?
Napisano 7 Grudzień 200420 l PYTANIE! Jak zrobić aby 3 komputery w sieci LAN wspomagały renderowanie jednego obrazka? Wiecie o co mi chodzi... o połączenie mocy wszystkich 3 w jedną większą moc :)... żebym nie czekał godziny na obrazek tylko 10 minut... moze bedzie przydatne http://www.3dkingdom.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=261&mode=thread&order=0&thold=0 Edit: aha, po LANie mialo byc :/ no ale moze komus sie przyda :)
Napisano 8 Grudzień 200420 l mmm.... widzę, że ostatnio nie przybywa odbrazków.. czyżbyś jednak zaczął się uczyć do matury, jak to pisałes wcześniej? życzę powodzenia!
Napisano 8 Grudzień 200420 l Autor Dzięki Ita... ale ja się nie uczę do matury... teraz polski system nauczania (albo moi nauczyciele) ma dość spore wymagania od uczniów... ja z lekcjami nie wyrabiam a już nie wspomne o maturze... Ale jeśli będę miał jakąś chwilę wolną to oczywiście biorę się dalej za modelowanie :P ... proszę o cierpliwość
Napisano 9 Grudzień 200420 l nie uczysz sie do matury ? nie ladnie klamac. Kurde ostatnio chcialem wykorzystac Swoj dobry humor, ale nie dodales nic wiec nie mialem na czym. A szkoda. Zostaje mi gygy. A co u was misie ? tzn. komentatorzy ? jak szykuja sie wam swieta ? ( no co skoro nie ma obrazkow do skomentowania to piszcie jak swieta ;p) Wujek Rasta, z duzego miasta! (oG0
Napisano 10 Grudzień 200420 l Autor Krzesła... bardzo proste... COGO możesz sobie je pokomentować... pozwalam Ci. Dzisiaj jestem w dobrym humorze i nic Ci za to nie zrobię.
Napisano 11 Grudzień 200420 l Autor To jak będzie z backburnerem? Ktoś umie się tym obsługiwać po LAN'ie? Potrzebuję tego... mój komputer ma 1000 mhz, 320 ram, gf4mx 64 a w sieci lan 2 komputery: 1,8ghz, 512 ram, jakiś radeon 128 oraz 2 ghz, 512 ram i również radeon 128. Więc... jak widać... 2 razy lepsze komputery na wyciągnięcie ręki a ja nie wiem jak tego dokonać :(
Napisano 12 Grudzień 200420 l uuuu... cóż za krzesełka... widze dalsze etapy pracy w toku... czekamy na efekty.
Napisano 12 Grudzień 200420 l fajnie Dud, żeś mi pozwolił skomentować twoje siedziska. Otóż, bardzo mi się nie podobają, nóżki jak z taniego krzesła a oparcia z wykwintnego. Mój pomysł na krzesła .. moga być te same ale nóżki drewniane zwykłe kwadratowe i połączone z oparciem. A samo siedzenie jakoś może wypuklejsze i grubsze, co ? i nie mam radeona w kompie tylko GF a mój procek to 2,2
Napisano 12 Grudzień 200420 l Autor DOBRA COGO!!! WYBACZ MI TĄ OKRUTNĄ POMYŁKĘ!!! już ok? nie wiem co ty w domu trzymasz.
Napisano 13 Grudzień 200420 l Autor OK... bardzo fajnie... Cudownie... ekstra... zajekurwabiście... "File open failed: D:\3dsmax\...\1.max" I żadnego backupa... nie można tego jakoś odzyskać?
Napisano 13 Grudzień 200420 l sprawdz w programy => 3dsmax => autoback. niekoniecznie ma nazwe "dom", moze byc tez autoback1, 2 albo 3.
Napisano 13 Grudzień 200420 l yeah ;] wszyscy kochamy ten napis ... autobak files ustaw na 9 i co 3 min ... scene zapisuj co jakis czas ... najlepiej do 3 plikow ... i tyle ;) kilka razy mi sie to zdazylo i juz pamietam jak sie zapezpieczyc ;] Durex
Napisano 13 Grudzień 200420 l i jak wlaczasz maxa i nagle zobaczysz ze jest6 błąd to nie czekaj 50 min zeby cos zrobisz bo back upy sie zapisza i bedizesz mial gołą scene ;]