gambler Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 Nie wiem czemu ale od pewnego czasu nie chodzi mi perwna opcja w 3ds max 6. Przeinstalowalem nawet prog... ale to nic nie dalo. Gdy naciskam Alt/Ctrl i nacisne koleczko to niedziala mi opcja obracania/przesuwania ekranu :(. Dlaczego tak sie dzieje i jak to naprawic?? Z gory thx. PS. Alt/Ctrl trzymam caly czas i kolko tez. Wczesniej chodzil ten uklad
Marcin Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 lewy alt + srodkowy przycisk myszy ... obracanie prawy alt + srodkowy przycisk myszy ... zoom srodkowy przycisk myszy to "Pan"
kozioo Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 sprawdz czy nie ustawiles w opcjach myszy innej funkcji dla srodkowego przycisku
Hindus Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 niemam pojęcia, wiem o co i chodzi ale niekumam gdzie to jest, a sprawdz czy ci scrool działa np w notatniku, wordzie etc....moze to myszka..
gambler Napisano 28 Listopad 2004 Autor Napisano 28 Listopad 2004 heh nie dziala nic - ani pan (srodkowy), ani zoom(srodkowy + lprawy alt), ani obracanie (srodkowy + lewy) :( Co do opcji to nic nie zmienialem. Sprawdzilem i jest tak jak bylo :( PS. Scrol dziala na 200%
Hindus Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 eeee.......wejdz w customize->preferences->vieports i sprawdz czy w okienku Mouse Control masz zaznaczone "Middle button" na "Pan/Zoom" i czy masz zaznaczone "Zoom about..." i drugie "Zoom about..." może tak pójdzie...
gambler Napisano 28 Listopad 2004 Autor Napisano 28 Listopad 2004 Jest zaznaczone :( Ciekawe o co chodzi :(
gambler Napisano 28 Listopad 2004 Autor Napisano 28 Listopad 2004 Sorry problem juz rozwiazany - ale nie do konca. Scrool dziala przy wlaczonych nie ktorych programach. Czemu?- nie wiem. Prawdopodobnie jest to moj firewall. Heh moze jakis szajski? Tego nie wiem. Ale wiem ze musze go wlaczyc zeby mi scrool dzialal :)
Rekomendowane odpowiedzi