Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Nie wiem czemu ale od pewnego czasu nie chodzi mi perwna opcja w 3ds max 6. Przeinstalowalem nawet prog... ale to nic nie dalo. Gdy naciskam Alt/Ctrl i nacisne koleczko to niedziala mi opcja obracania/przesuwania ekranu :(. Dlaczego tak sie dzieje i jak to naprawic??

Z gory thx.

PS. Alt/Ctrl trzymam caly czas i kolko tez. Wczesniej chodzil ten uklad

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

lewy alt + srodkowy przycisk myszy ... obracanie

prawy alt + srodkowy przycisk myszy ... zoom

srodkowy przycisk myszy to "Pan"

Napisano

sprawdz czy nie ustawiles w opcjach myszy innej funkcji dla srodkowego przycisku

Napisano

niemam pojęcia, wiem o co i chodzi ale niekumam gdzie to jest, a sprawdz czy ci scrool działa np w notatniku, wordzie etc....moze to myszka..

Napisano
  • Autor

heh nie dziala nic - ani pan (srodkowy), ani zoom(srodkowy + lprawy alt), ani obracanie (srodkowy + lewy) :( Co do opcji to nic nie zmienialem. Sprawdzilem i jest tak jak bylo :(

PS. Scrol dziala na 200%

Napisano

eeee.......wejdz w customize->preferences->vieports i sprawdz czy w okienku Mouse Control masz zaznaczone "Middle button"

na "Pan/Zoom" i czy masz zaznaczone "Zoom about..." i drugie "Zoom about..." może tak pójdzie...

Napisano
  • Autor

Sorry problem juz rozwiazany - ale nie do konca. Scrool dziala przy wlaczonych nie ktorych programach. Czemu?- nie wiem. Prawdopodobnie jest to moj firewall. Heh moze jakis szajski? Tego nie wiem. Ale wiem ze musze go wlaczyc zeby mi scrool dzialal :)