Napisano 5 Grudzień 200420 l Witam ponownie Panówi Panie specjalistów :) Moje pytanie i prośba o pomoc: jak wykonać materiał ceramiki w v-ray aby nałożyć na urządzenia sanitarne. Przerobiłem tutorial : http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs147/index.php , z porcelaną ale coś mi tam nie gra ... badzo prosze o pomoc. Dziękuje i pozdrawiam / kuback
Napisano 5 Grudzień 200420 l Autor cześć SansSerif ! Yhy , nie gra mi np. kolor difuse R-245 G-255 B-255 - to nie jest jak w tutorialu pokazane kolor beżowy .... no i powinien być włączony fresnel.... niebawem zmieszcze swoją konfigurację ustawień i poprosze o pomoc
Napisano 5 Grudzień 200420 l to zmien sobie kolor na dowolny. ceramika nie ma unormowanych kolorow :)
Napisano 5 Grudzień 200420 l Autor no rozumiem :) ale to jeden z przykładów że coś z tym tutkiem jest nie tak , alebo ja znowy coś chrzanie ;) zaraz będzie render
Napisano 5 Grudzień 200420 l Autor Po krótkiej przerwie: v-ray render ustawienia GI wyłączone i pozostałe opcje renderingu bez zmian od standardu. Prosze o podpowiedż co zmienić w parametrach materiału i renderingu aby ceramika była lepszą ceramiką :) ??
Napisano 5 Grudzień 200420 l use this: diffuse rgb 249:244:235 reflect rgb 230:230:230 fresnel glossines 0,9
Napisano 5 Grudzień 200420 l Autor dziękuje bardzo SansSerif - poraz kolejny , wyszło całkiem nieżle :) , pozdrawiam/kuback
Napisano 5 Grudzień 200420 l zmien tez kolor sciany. vway nie lubi idealnie jasnych kolorow i tworza sie przez to bugi w gi.
Napisano 5 Grudzień 200420 l Autor ok zaraz wrzuce na ściane jakiś kamień - travertino i zamieszcze a teraz z GI
Napisano 5 Grudzień 200420 l ocena bardzo dobra :) w zaleznosci od tego jaka bedziesz mial scene, jakie swiatla, ustawienia gi mozesz roznjasniac material kibla. dojda ci elementy i zmienia sie refleksy, teraz moga wydawac sie lekko sztuczne bo masz idealnie gladki model z prostymi sciankami a w rzeczywistosci tak nie jest.