Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam ponownie Panówi Panie specjalistów :)

Moje pytanie i prośba o pomoc: jak wykonać materiał ceramiki w v-ray aby nałożyć na urządzenia sanitarne. Przerobiłem tutorial : http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs147/index.php , z porcelaną ale coś mi tam nie gra ... badzo prosze o pomoc. Dziękuje i pozdrawiam / kuback

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

cześć SansSerif ! Yhy , nie gra mi np. kolor difuse R-245 G-255 B-255 - to nie jest jak w tutorialu pokazane kolor beżowy .... no i powinien być włączony fresnel.... niebawem zmieszcze swoją konfigurację ustawień i poprosze o pomoc

Napisano
  • Autor

no rozumiem :) ale to jeden z przykładów że coś z tym tutkiem jest nie tak , alebo ja znowy coś chrzanie ;) zaraz będzie render

Napisano
  • Autor

Po krótkiej przerwie:

v-ray render

starck1.jpg

ustawienia

11.jpg

GI wyłączone i pozostałe opcje renderingu bez zmian od standardu.

Prosze o podpowiedż co zmienić w parametrach materiału i renderingu aby ceramika była lepszą ceramiką :) ??

Napisano
  • Autor

33.jpg

dziękuje bardzo SansSerif - poraz kolejny , wyszło całkiem nieżle :) , pozdrawiam/kuback

Napisano
  • Autor

ok zaraz wrzuce na ściane jakiś kamień - travertino i zamieszcze

a teraz z GI

44.jpg

Napisano

ocena bardzo dobra :)

w zaleznosci od tego jaka bedziesz mial scene, jakie swiatla, ustawienia gi mozesz roznjasniac material kibla. dojda ci elementy i zmienia sie refleksy, teraz moga wydawac sie lekko sztuczne bo masz idealnie gladki model z prostymi sciankami a w rzeczywistosci tak nie jest.