Napisano 8 Grudzień 200420 l Czy wie ktoś dlaczego przy siatce (gładkiej) wyglądającej tak jak na rys.1 usta marszcza się tak jak widać na rys.2. NIewiem jak to się stało ponieważ zamykając program były gładkie, a otwierając ponownie wszystko się [skopało].
Napisano 8 Grudzień 200420 l Autor Dzięki Ale z bocznego menu mam do wyboru "editable poly" w którym nie ma opcji weld.. Czy jest inna sugestia??
Napisano 8 Grudzień 200420 l Autor Zrobiłem usta jak na rysunku. Ale zniekształciły się przez to, że skądś porobiło mi się wiele dodatkowych lini jak na rys. Czy ie ktoś jak je usunąć?
Napisano 8 Grudzień 200420 l Weld jest dostępny z zakładki wierzchołków (Vertex), ale to nie jest odpowiednie wyjście (nie optymalne) bo masz bardzo wiele wierzchołków (zbędnych) na krawędziach- więc przejdź na poziom wierzchołków, pozaznaczaj je i wciśnij backspace (remove). Pozdrawiam,
Napisano 8 Grudzień 200420 l ja watpie zeby tu weild pomogl ;) siatka jest zmasakrowana jak by ktos mu z bejsbola pociagnał ... :/ target weild i zbedne laczenie wertexow ;)
Napisano 9 Grudzień 200420 l hm... no ja bym budował ponownie siatke bazując na tej :) bierz planea colaps na editmasha ... edycja vertexów, snap to vertex i heja ;) Aż tyle poligonów nie masz do poprawki ;)