Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam problem z kompresowaniem animacji w premiere do .avi przy uzyciu divxa i xvida. Pierwsze 2 sekundy animacji wygladaja normalnie, ale dalej zaczyna sie zupelna kaszana na ekranie. Tak jest jak kompresuje animacje z .tiff .tga czy chce przekompresowac juz gotowego avika.

Moze ktos wie co jest tego przyczyna? Grzebie w ustawieniach kompresji ale to nic nie daje, a premierka mam swiezo zainstalowanego wiec nawet nie zdazylbym nic popsuc ;]

Pzdrawiam.

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

powiem Ci tylko tyle ze ja tez tak mialem na poczatku zreinstalowalem go i bylo wszystko oki sprobuj nic nie stracisz:) pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Przeinstalowalem kodeki, przeinstalowalem premiera, a kaszana jak byla tak jest. Gr8.

Napisano
  • Autor

Wtawianie klatek kluczowych niestety nic nie daje. Obraz nadal sie trzesie i rozmazuje ;[

Napisano

moze to znowu kwestia poprawnej rozdzielczosci przy exprtowaniu,

ja mam divx pro 5.0.5 przy parzystej rodzielczosci wszystko gra.

moze olej premiera do robienia divx, zrob avika bezkapresji i wzuc do jakiegos

programu co konwertuje , np Dr. DivX, AVSVideoConverter 2.7. chyba nawet virtal dub to robi,

jesli bedziesz mial to samo to znaczy ze masz jakis zonk z codekami,

moze masz jakis mega-szit pack nimno czy jakos tak... ma nawet koreankie formaty,

mi sie wszsytko przy nim krzaczylo .. nawet premier nie dziala poprawie

powodzenia,

daj znac jak juz znajdziesz rozwiazanie

Napisano
  • Autor

Ehhh dobra. Poddaje sie. Pawel jesli chodzi o kodeki to we wszystkich innych programach dzialaja zupelnie normalnie. Virtual dub, max i inne kompresuja normalnie. A co do kodek pakow to zgadzam sie w 100%, kiedys jednego zainstalowalem i potem bardzo zalowalem :| Zastanawia mnie tylko dlaczego premier czepil sie akurat divxa i xvida a inne kodeki takie jak np cinepak dzialaja bez problemu.

Zapodalem tez ten klimat na 2 innych forach, ale jak narazie bez powodzenia.

W kazdym razie zamierzam w najblizszych dniach odpalic jakas inna wersje premiera i zobacze czy bedzie to samo.

Tymczasem pozdrawiam i zapraszam do zapodawania jakis nowych pomyslow na rozwiazanie tego jakze fascynujacego problemu ;)

Napisano

ja miałem ten sam problem. Miałem bo już nie używam premiera do kompresji. Używaj czegoś innego np właśnie VirtualDub`a, a z premiera rób tylko exporta nieskompresowanego .avika albo do jakiegoś innego formatu jeśli już musisz używać go. Spróbuj innych programów, może COMBUSTION? Wiem, że nie ma z nim żadnych kłopotów (z autopsji).

Napisano

polowanie i polpolowanie??? hehe. takiej nazwy jeszcze nie slyszalem,

ale tez mi to przeszlo przez mysl.. i sprwadzilem sobie.. na lower i upper , czy jak ktos woli na even i odd:) tu i tu dziala dobrze

ba nawet sobie robilem z rozym pixel aspect, to samo... dziala

probowalem po prostu cos tak na mieszczac w ustawieniach zeby sie zrypalo.. i nic:)

Napisano

polowanie i polpolowanie wystepuje w obrazie tv,

obraz sklada sie z poziomych linii ktore pokazuja sie: raz parzyste, raz nieparzyste itd mam nadzieje ze rozumiesz

ale po dluzszym zastanowienu to chyba nie to

Napisano

wiem co to jest przeplot i wybieranie międzylinowe.

tylko jeszcze nie slyszalem zeby nazywac to pololowanie:)

mialem z nazewnictwem tego klopoty, bo jeden prof. mowi "półobrazy" drugi "pola obrazu". wiesz to takie zboczenie teraz sie zrobilo:)

sorry za off-topic:)

Napisano

zrób tak jak pisze pawel, tzn do nieskompresowanego .avi i do Virtualduba, jeżeli masz to procoder2 ci to dobrze zakoduje.