Gość paula78 Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 Witam wszystkich mam taki klopot i prosze o pomoc.Robie wizualizacje sceny (lotnisko).Proszona mnie zebym ożywiła ta scene tzn.poumieszczała zdjecia ludzi maja to byc tylko zdjecia (plaskie)ze beda tylko robily efekt jak sie odpowiednio umiesci kamere.Ale ja nie wiem jak poumieszczac te zdjecia w scenie(nic mi nie wychodzi jestem poczatkujacym posiadaczem 3 ds maxa)Bardzo prosze o pomoc jak mam to zrobić. Z góry dziękuje:-)
asblaze Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 Postaw plaina z mapą fotki człowieka i jego maską na opacity. Swoją drogą jak można komuś tak niedoświadczonemu dać taki projekt?? ;)
Gość paula78 Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 ojej a moge prosic o troszke dokladniejsze wyjasnienie.Z góry wielkie dzieki ;-)
Bzyku Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 a to znaczy ze musisz uzyc dwuch mapek jedna dla diffuse a druga dla opacity. ta pierwsza to ta kolorowa a druga B&W gdzie czrny jest nieprzezroczysty a bialy daje przezroczystosc =100% :) wiec w edytorze materialow w slot diffuse czyli tam gdzie sie ustawia kolor wrzucasz tą pierwszą a w opacity te druga B&W przypisujesz taki material do plana/grida i wciskasz F9 i to tyle roboty... --EDIT-- eh a co to za nazwa wątku !!!helpme!!! klient za burtą
rowr Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 jak dalej nie rozumiesz to zrob to na podobnej zasadzie jak zrobiono liscie w tym tutorialu http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs115/shag_fur_trees_pl.htm
Gość paula78 Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 WIelkie dzieki mam nadzieje ze, sobie poradze.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi