Napisano 20 Grudzień 200420 l Yo.Powiedzcie mi jak stworzyc materialy takie jak: 1.realistyczny metal 2.Woda 3.Plastik 4.realistyczne szklo z gory dz
Napisano 20 Grudzień 200420 l idąc na łatwizne najlpiej zerżnąć materiały np. z evermołszon, podpatrzeć ustawienia, i metodą prób i błędów zmodyfikować je pod własne potrzeby. http://www.evermotion.org pozdrawiam
Napisano 20 Grudzień 200420 l kocham takie wątki;] zero konkretow jesli chodzi o ewentualne zastosowanie, czy nawet sam material (metali jest wiecej niz 1 rodzaj z tego co wiem) czy rodzaj renderera. Rada nasuwa się sama - dopasuj właściwe mapy do odpowiednich slotow w shaderze, który obsługuje twoj renderer
Napisano 21 Grudzień 200420 l dopasuj właściwe mapy do odpowiednich slotow w shaderze, który obsługuje twoj renderer idealne rozwiazanie
Napisano 21 Grudzień 200420 l metali jest wiecej niz 1 rodzaj z tego co wiem masz rację :> no a co do tych materiałów - eksperymenty - teapot - materiał i tak w kółko. Co z tego, że ktoś Ci powie jak to zrobić, musisz to zrozumieć, a żeby to zrozumieć, musisz eksperymentować z ustawieniami. przykro mi :>