Jump to content

video post - problem

Bieniek

Recommended Posts

Jest taka sprawa.

Otóż, gdy chce zapisać scenę w video poście jako klatki lub film od 1-100 lub od jakiejkolwiek klatki do jakiejkolwiek to spotyka mnie pewien problem:

klatki te zapisuja sie bez oswietlenia!!!

szukalem w ustawieniach, ale cos nie moge znalezc- prosze o pomoc:)

druga sprawa - jak mozna zapisac pojedyncza klatke bez pewnego koloru? zawsze gdy wylacze kolor i chce go tak zapisac - on i tak zapisuje sie we wszystkich kolorach - jedyny sposob jaki znam to pozniej wylaczac go w pain shop pro:)

ok, z gory dzieki za odpowiedzi i sry za takie banalne pytania:)

pozdrowienia

Bieniu-owi nie chodzi o to ze mu videopost zapisuje klatka za klatka tylko o to ze nie bedzie renderowal klatki i recznie jej zapisywal bo tylko wtedy jak rozumiem ma to co oczekiwal.

niestety Bieniu nie znam rozwiazania twego problemu jednak poszukaj i poczytaj o moim problemie zwiazanym z videopostem. moze lektura tamtego watku naprowadzi cie jakos. moje podejrzenie sa takie ze w moim przypadku pomogla instalacja maxa 7 jako drugi do juz zainstalowanego maxa 6. nie wiem jakie to ma powiazanie ale faktem jest ze po tym zabiegu videopost przestal mi wariowac. jak masz mozliwosc sciagnac trial maxa 7 to sprawdz nic cie to nie bedzie kosztowac.