robercikh Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 za względu na zbliżające sie święta postanowiłem zrobić jakąś grafe świąteczną no i z moim natchnieniem udało mi sie stworzyć kule śnieżną. jakiś master w grafice 3d niejestem wiec pracka wygląda tak a nie inaczej. obrazek w 1024x768 zrobione to jest przy użyciu 3ds maxa 6 i brazil r/s przy okazji chciałbym wam złożyć najlepsze życzenia z okazji świąt bożego narodzenia, abyście tworzyli więcej wspaniałych pracek i mieli wiecej natchenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kulki Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 Powiem Ci ze klimat jest i kojazy sie z pierwszymi produkcjami PIXARA, jedyne co mi sie nie podoba to za slabe cienie... prawie ich nie widac, szkolo tez moglo by byc lepsze ale sa swieta i nie bede sie czepial. W srodku tej kuli jest taka sama kula, to jakies przeslanie ma byc;) alboco? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkk3a Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 czy przesłanie to nie wiem, ale mocno nawiązuje do jednego opowiadania Philipa K. Dicka (jednego z lepszych wg mnie, ale tytułu niestety nie pamiętam) co do samej pracki - faktycznie oswietlenie jakies bardziej konkretne by sie przydało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ania Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 ten prezent tam dosc duzy, ktos jest sczcodry i daje w prezencie malucha-limuzyne? ale podoba mi sie pomysl. (kulki, jak sie przypatrzysz, to zauwazysz ze juz pierwsza kula znajduje sie w kuli, czyli w sumie sa co najmniej 3 kulki) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kulki Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 Ania trafne spostrzezenie:) Mkk3a moze masz na mysli "3 Stygmaty Palmera Eldrihta" ? czy jakos podobnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackTalon Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 Kulki ma rację, przypomina dawne animki Pixar Studios:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkk3a Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 kulki - "3 stygmaty..." akurat niedawno skonczylem czytac, ale to nie jest mialem na mysli (poza tym to jest powiesc, a nie opowiadanie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
robercikh Posted December 24, 2004 Author Share Posted December 24, 2004 nawet niewiedziałem, że moja pracka nawiązuje do jakieś powieści. możeci mi też powiedzieć o co chodzi z tym że przypomina stare prace pixara?? bo toy story to mi to zabardzo nieprzypomina :P :P :P . ogólnie pracka było robiona bez jakiegokolwiek pomysłu. co do tego światła to sie z wami zgodze, brak jakiegoś konkretnego oświetlenia. ale i tak w porównaniu do tego co spłodziłem na święta rok temu (lepiej tego niepokaże) to jestem zadowolony. z okazji świąt macie tu jeszcze kartke świąteczną wszystkiego najlepszego! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts