@seba@ Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 Mam problem z ustawieniem odpowiedniego swietlenia w scenie. Chodzi mi o oswietlenie swiatlem zewnetrznym. Rzecz jasna chcielbym aby to wygladalo jak w rzeczywistosci. Mam nadzieje ze mi ktos pomoze. Zgory dziekuje! Ps. brazil renderer v1.0, chetnie wyslucham innych sugestji na temat tego obrazka!
Gość User190 Napisano 13 Kwiecień 2003 Napisano 13 Kwiecień 2003 Podaj ustawienia i looknij na review - www.mati3d.prv.pl dział teksty.
@seba@ Napisano 13 Kwiecień 2003 Autor Napisano 13 Kwiecień 2003 Ustawilem to w nastepujacy sposob: 1 swiatlo brazil directional mult 1,0, od zewnatrz exclude szyby 1 swiatlo brazil omni wewnatrz pomieszczenia, shadows off Luma server shade rate min -1, max 2 view rate 20 indirect energy filters diffuse 2,4 specular 1,2 Co do ustawien luma server to chyba sa ok? Probowalem jeszcze samo directional + sky light z bounces na 2, w pomieszczeniu robi sie jasno i niby wszystko jest ok!, ale obrazek jest strasznie ziarnisty i niczym niemoge tego zlikwidowac. Podejzewam ze musze cos poszperac w photon maps? Ps. Dziekuje za szybka odpowiedz, czekam na dalsze wskazowki
fotoas Napisano 13 Kwiecień 2003 Napisano 13 Kwiecień 2003 za jasno tu ! polecam powolne doswietlanie scen dochodzenie do efektu tak z mroku shade rate na -2 albo -3 i wpusc fotony tym swiatlem directional, albo moze na spot go przeredaguj plaskie to go malo tu GI polecam tutki brazila z http://docs.splutterfish.com/sflatest/examples/ duuzo rozjasniaja pozdro fotoas
@seba@ Napisano 13 Kwiecień 2003 Autor Napisano 13 Kwiecień 2003 Stokrotne dzieki te tuturiale sa strasznie pomocne, rozwiazaly moj problem. Dziekuje i pozdrawiam!
@seba@ Napisano 14 Kwiecień 2003 Autor Napisano 14 Kwiecień 2003 Dzieki wam udalo mi sie doprowadzic to do takiego stanu. Troszke ta sciana jest jeszcze dziwna, ziarnista. Co dalej mam z tym zrobic? Dzieki za wsparcie mojej niewiedzy!
fotoas Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 a moze pokazesz jak wyszlo ?? my tu napocili sie i nastarali a w zamian nic nie dostalil.. uhu uhu fotoas
Rekomendowane odpowiedzi