Napisano 12 Kwiecień 200321 l Mam problem z ustawieniem odpowiedniego swietlenia w scenie. Chodzi mi o oswietlenie swiatlem zewnetrznym. Rzecz jasna chcielbym aby to wygladalo jak w rzeczywistosci. Mam nadzieje ze mi ktos pomoze. Zgory dziekuje! Ps. brazil renderer v1.0, chetnie wyslucham innych sugestji na temat tego obrazka!
Napisano 13 Kwiecień 200321 l Autor Ustawilem to w nastepujacy sposob: 1 swiatlo brazil directional mult 1,0, od zewnatrz exclude szyby 1 swiatlo brazil omni wewnatrz pomieszczenia, shadows off Luma server shade rate min -1, max 2 view rate 20 indirect energy filters diffuse 2,4 specular 1,2 Co do ustawien luma server to chyba sa ok? Probowalem jeszcze samo directional + sky light z bounces na 2, w pomieszczeniu robi sie jasno i niby wszystko jest ok!, ale obrazek jest strasznie ziarnisty i niczym niemoge tego zlikwidowac. Podejzewam ze musze cos poszperac w photon maps? Ps. Dziekuje za szybka odpowiedz, czekam na dalsze wskazowki
Napisano 13 Kwiecień 200321 l za jasno tu ! polecam powolne doswietlanie scen dochodzenie do efektu tak z mroku shade rate na -2 albo -3 i wpusc fotony tym swiatlem directional, albo moze na spot go przeredaguj plaskie to go malo tu GI polecam tutki brazila z http://docs.splutterfish.com/sflatest/examples/ duuzo rozjasniaja pozdro fotoas
Napisano 13 Kwiecień 200321 l Autor Stokrotne dzieki te tuturiale sa strasznie pomocne, rozwiazaly moj problem. Dziekuje i pozdrawiam!
Napisano 14 Kwiecień 200321 l Autor Dzieki wam udalo mi sie doprowadzic to do takiego stanu. Troszke ta sciana jest jeszcze dziwna, ziarnista. Co dalej mam z tym zrobic? Dzieki za wsparcie mojej niewiedzy!
Napisano 15 Kwiecień 200321 l a moze pokazesz jak wyszlo ?? my tu napocili sie i nastarali a w zamian nic nie dostalil.. uhu uhu fotoas