Jump to content

Vray Light

mr.funky

Recommended Posts

Witam, chcialem sobie wlasnie przerobic tutorial na temat oswietlania w vray'u z 3dtotal.com Pisza tam ze darmowa wersje vray'a mozna sciagnac tu ( i podaja link ). Sciagnalem ta wersje ( free ) jednak nie jest ona ta sama wersja ktorej uzyto w tym tutorialu. Nie ma tam vray light.. przynajmniej ja nie moge go znalezc :( Mam pytanie - czy jest gdzies jakis tutorial opisujacy dzialanie zwyklego vray'a free lub demo? Czy ktos wogole uzywa wersji free i czy mozna tym uzyskac jakis fajny efekt?

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

ok wiecie co.. zaczalem sie bawic tymi ustawieniami. Zrobilem prosta scenke z uzyciem skylight i adv. light. z tym ze nie wiem dlaczego ale obiekty wychadza jakies takie poszarpane ( jakby z pixeli ). Wlasciwie to dzieje sie tak przy kazdym renderingu nie tylko dla skylight :(

aha i jeszcze jedna - czy istnieja jakies standardowe ustawienia vray dla sceny z wnetrza? Jezeli nie to chociaz powiedzcie co trzeba wlaczyc zeby ladnie wygladalo :)

w v-ray free nie ma v-rayowych swiatel ...

jedynie co musi byc ustawione przy renderowaniu to v-ray shadows ... dla kazdego swiatla ...

po wlaczeniu indirect illumination pieknie wszystko dziala ...

jak sie nie myle v-ray free nie ma rownierz v-rayowskich materiałow ... ale da sie z tego wycisnąć b. milą scenke ...